ALMERE - Stad & Natuur viert dierendag op de twee kinderboerderijen die de stichting beheert. Kinderboerderij de Beestenbende in Almere Buiten staat op 4 oktober in het teken van dierendag, dit doen we op zondag 7 oktober nog eens dunnetjes over op Kinderboerderij den Uylpark in Almere Stad.

Kinderboerderij de Beestenbende
Deze dierenlocatie in Almere Buiten staat op 4 oktober de hele dag in het teken van Wereld Dierendag. ’s Ochtends van 10.00-12.00 uur komt presentatrice en actrice Astrid Cattel naar de kinderboerderij om voor peuters, kleuters en KDV kinderen voor te lezen. Na het voorlezen gaan de kinderen onder leiding van de stand in van Irene Moors ook zelf dieren na doen. Deze activiteit is gratis, maar er zijn beperkt plekken dus reserveer via www.stadennatuur.nl/beestenbende

’s Middags van 15.00 tot 17.00 uur mag iedereen mee doen aan activiteiten op de kinderboerderij. Natuurlijk is er genoeg tijd en ruimte om gezellig te knuffelen met onder andere de geiten, schapen, konijnen en kippen! Daarnaast zijn er creatieve workshops van Kleur in Cultuur waarbij jong en oud zijn hart op kan halen! “We hebben gekozen voor twee momenten om dierendag te vieren zodat zowel de jonge als oudere kinderen gezellig mee kunnen doen met de activiteiten” aldus beheerder van de kinderboerderij Yves Lodewijks.

Kinderboerderij den Uylpark
Kinderboerderij den Uylpark bestaat dit jaar 10 jaar, dat wordt het hele jaar door gevierd met verschillende activiteiten, zo ook Wereld Dierendag! Op Kinderboerderij den Uylpark wordt dit gevierd op zondag 7 oktober van 12.00-16.00 uur. “Het hele jaar pakken we uit met leuke activiteiten voor jong en oud om ze zoveel mogelijk te betrekken bij de kinderboerderij” zo zegt Mariska Oostland, beheerder op de kinderboerderij. Deze middag zijn er verschillende workshops en activiteiten die in het teken staan van de kinderboerderij en in het bijzonder de geiten die op de boerderij wonen! Vrijwilliger Marjon leest voor uit de geitenboekjes, er is een bokkenkar waarop je op de foto kan en gezamenlijk maken we een heerlijke taart voor de dieren die we rond 15.30 uur gezamenlijk zullen voeren. Natuurlijk zijn ook hier workshops van Kleur in Cultuur om creatief aan de slag te kunnen gaan!