ALMERE - Op zaterdag 8 en zondag 9 juni 2024, van 13.00 tot 22.00 uur, wordt de Esplanade in Almere omgetoverd tot een bruisende plek vol kleur, cultuur en ontspanning tijdens het Indian Summer Festival. Dit bijzondere evenement biedt een unieke kans om de rijke Indiase cultuur te beleven met authentieke gerechten, traditionele muziek en dans, en een divers aanbod aan marktkramen. Tevens wordt dit weekend International Yoga Day gevierd, waarbij bezoekers kunnen deelnemen aan verschillende yoga- en mindfulnessworkshops.

Foodtrucks en marktkramen


Tijdens het festival kunnen bezoekers genieten van de geuren en smaken van Indiase eetkramen en foodtrucks. Van pittige curry's tot zoete lekkernijen en verfrissende drankjes, er is voor ieder wat wils. Naast de culinaire hoogstandjes zijn er ook diverse non-foodkramen waar prachtige sieraden, kleurrijke kleding en kunstwerken van lokale artiesten te bewonderen en te koop zijn.

Muziek en dans

Het festival biedt een gevarieerd programma met optredens van verschillende Bollywood dansgroepen. Dansschool Dancing Feet uit Almere zal samen met andere dansgroepen het publiek vermaken met betoverende dansshows. Naast de Bollywooddans zullen er ook verschillende Indiase volksdansen worden gedemonstreerd, waarbij dansers uitbundige kostuums dragen uit de verschillende streken en tradities van India.

Daarnaast zorgt DJ MOUS voor een feestelijke sfeer met zijn Bollywood DJ party.

International Yoga Day

Naast het Indian Summer Festival wordt dit jaar ook de International Yoga Day gevierd. Een speciale dag gewijd aan innerlijke rust, welzijn en verbinding. Diverse yogasessies worden aangeboden waar deelnemers de kracht van mindfulness en meditatie kunnen ontdekken.

Goed doel


Elk jaar draagt het Indian Summer Festival bij aan een goed doel. Dit jaar is gekozen voor de "Art Loca" stichting, die mensen met een beperking ondersteunt. Bezoekers kunnen bijdragen aan dit mooie initiatief door de kraam van de stichting te bezoeken.

Meer informatie staat op almerecentrum.nl