ALMERE - Bevrijdingsdag is een dag van viering en saamhorigheid, en waar anders dan in Almere Centrum kan deze dag beter gevierd worden? Op 5 mei transformeren de Grote Markt en de Esplanade in een bruisend feestterrein voor jong en oud tijdens de 31e editie van het Bevrijdingsfestival Flevoland. Op het programma staan verschillende acts en artiesten waaronder Douwe Bob, Flemming, Bizzy, bekende Nederpopnamen als Henk Westbroek, Lois Lane, Hans de Booij en nog veel meer!

Hoofdpodium Esplanade

Het epicentrum van de festiviteiten is de Esplanade. Hier staat vanaf 13.00 uur een line-up van topartiesten op het hoofdpodium. De "Baas van de clubs" Bizzey zal zijn bekende hits zoals "Traag" en "Hij is van Mij" laten schallen door de speakers, vergezeld door meer dan 50 andere nummers die de hitlijsten blijven domineren. Douwe Bob zal zijn kenmerkende energieke live show naar het podium brengen, terwijl The Dirty Daddies met hun spectaculaire feestshow het dak eraf zullen blazen. Nederpopliefhebbers worden getrakteerd op een XL Show van de Nederpop Allstars met artiesten als Henk Westbroek, Erik Mesie, Hans de Booij, Loïs Lane, Nol Havens en Alides Hidding. De ‘Ambassadeur van de Vrijheid” Flemming sluit de programmering op de Esplanade op spetterende wijze af met hits als Automatisch" en "Amsterdam”. Op Poppodium de Meester Stage en het Young Movement Podium treden verschillende regionale (pop)acts op.

Randprogrammering en Grote Markt

Op de Grote Markt kan genoten worden van een gevarieerd programma met dansoptredens van verschillende Almeerse dansscholen. Ook staan er verschillende, vaak lokale acts als Fire Proof, Vince Collet, Wesly Bronkhorst, Danny Nicolay en meer op het podium. Liefhebbers van kunst zullen het programma van Kunst = Leuk in hun culturele ontmoetingsplek aan de Schutterstraat weten te waarderen. Er zijn verder verschillende activiteiten die aansluiten bij het thema van het festival, zoals Vrijheidscolleges, Vrijheidsmaaltijden en de Songs for Freedom contest waarbij lokale bands en muzikanten een ode brengen aan vrijheid. De winnaar speelt die dag op het hoofdpodium.

Een uitgebreid overzicht van alle acts met tijden en details staat op de speciale eventpagina van Almere Centrum.