ALMERE - Bij Stad & Natuur op Stadslandgoed de Kemphaan is het vette shit deze zomervakantie. De hele periode staat namelijk in het teken van POEP! Poep is namelijk ontzettend veelzijdig en van poep kun je enorm veel leren, zowel van mens als dier. Kom elke donderdagmiddag tussen 12-16 uur naar de Kemphaan voor een toffe workshop, een speurtocht of ontdek alles over poep in ons vette shit laboratorium. Op zondag 22 augustus sluit Stad & Natuur de vette shit zomervakantie af met een heus zomerfestival rond dit thema.

Deze zomervakantie organiseert Stad & Natuur elke donderdagmiddag leuke en diverse workshops en activiteiten rond het thema poep. Wat is er zoal te doen? Joyce Grobben, medewerker programmering vertelt: “Er is deze zomer van alles te doen over poep. Ga in de natuur bijvoorbeeld op zoek naar dierenpoep en ontdek met de natuurdetective van wie deze zijn! Of ga je liever knutselen? Kom dan je eigen wc tegeltje maken met bijvoorbeeld de beroemde leus: Oost west, thuis poept het best!. Verder zijn er ook voorstellingen zoals de poppenkast met Jan Klaassen en Katrijn of kom kijken bij de voorstelling van Karel Keutel.”

Naast de workshops is op donderdagmiddag ook het ‘Vette shit laboratorium’ geopend. Leer over dieren- en mensenpoep. Maar ook bijvoorbeeld over waar de poep heen gaat als je het door de toilet spoelt. En als kers op de taart kun je van maandag t/m vrijdag tussen 10-16 uur ook op eigen gelegenheid de speurtocht doen. Grobben vertelt verder “Er is een leuke speurtocht over het terrein van de Kemphaan uitgezet. De kinderen moeten namelijk op zoek naar het dier dat de wortel van mevrouw Konijn gestolen heeft. Gelukkig is er gelijk een eerste aanwijzing op het plaats delict: een drol!”

De workshops reserveer je op www.stadennatuur.nl, het vette shit laboratorium is gratis te bezoeken op donderdagmiddag van 12-16 uur en de speurtocht koop je bij de receptie van Stad & Natuur voor €1,50 aan Kemphaanstraat 1.