ALMERE POORT - Virtual Reality, putty maken en op de foto in de fotobus zijn één van de vele activiteiten die aangeboden worden tijdens het 8 jarig bestaan van het Klokhuis in Almere Poort. In 2011 is het markante gebouw in Almere Poort geopend door prinses Maxima. Elk jaar in het eerste weekend van juni viert Stad & Natuur de verjaardag van de roze taart in het Cascadepark.

“Elk jaar halen we verschillende techniek en natuur activiteiten naar het Klokhuis om ons verjaardagsfeest te vieren” zo vertelt Joyce Grobben, medewerker programmering van Stad & Natuur. Dit jaar is er weer een bijzonder aanbod met onder andere een grote knikkerbaan maken met Erik Fakkeldij. Vanaf de border rond het Klokhuis naar beneden wordt de knikkerbaan gemaakt. Ben je creatief en hou je van techniek? Kom dan van oude apparaten wat nieuws maken! Mad Science is ook weer van de partij, dit keer kun je Putty maken. Ook de medewerkers van het technieklab zijn aanwezig om duurzame portemonneetjes te maken van melkpakken. Ook benieuwd hoe dat moet?

En ken jij de duurzame ontdekbus al? Je kan daar bootjes maken, een insectenlolly maken en recycle proefjes doen. Dit jaar is er ook een sportieve activiteit. Doe mee met het free running parcours met de combinatiefunctionaris. In het Klokhuis kunnen kinderen mee doen aan een workshop Virtual Reality van KLEURinCultuur!

Een leuke dag leg je natuurlijk samen vast op de foto in de fotobus van Say Kaas. Er is deze dag ook muzikale ondersteuning van onder andere Jaïnda van het Open Podium van het Open Klokhuis. En je eindigt met een ritje van de glijbaan. Voor meer informatie over het Klokhuis en het evenement kijk op www.stadennatuur.nl