ALMERE - Stichting Stad & Natuur Almere en het Almeerse IT-bedrijf Ultimum hebben, na een succesvolle eerste periode van ruim twee jaar, een handtekening gezet onder een vernieuwde 3-jarige outsourcingsovereenkomst. Hiermee blijft Ultimum de komende drie jaar ook de ICT-partner voor het volledige ICT-beheer voor de Stichting.

Stad & Natuur heeft maar liefst zeven prachtige locaties door heel Almere waar leerlingen en bezoekers kunnen genieten en leren van de natuur. Deze locaties en ook het kantoor moeten optimaal gebruik kunnen maken van moderne IT-faciliteiten. Met de ambities die Stad & Natuur heeft om hun gasten nog meer (digitaal) te kunnen bieden, was het een logische stap de samenwerking met Ultimum voort te zetten. Ultimum borgt vanuit haar kern namelijk continuïteit, wendbaarheid en weerbaarheid. Vooral de combinatie met het sterke Cyber Securityteam maakt Ultimum dé partner in deze tijd.

Carina Graman – van der Koogh, Manager Bedrijfsvoering van Stad & Natuur over de keuze voor een verlenging met Ultimum: "Om ons volledig te kunnen focussen op het beheren en programmeren van onze locaties en het organiseren van diverse activiteiten is een betrouwbare ICT Partner van vitaal belang voor onze organisatie. De afgelopen jaren heeft Ultimum die belofte waargemaakt. De korte lijnen met deze Almeerse partner ervaren wij als zeer prettig, ook hun maatschappelijke betrokkenheid is een pre. Vandaar dat een voortzetting van deze samenwerking vanzelfsprekend is."

Ultimum is erg enthousiast over de samenwerking en is dan ook trots dat de lopende verbintenis nu alvast voor opnieuw drie jaar is verlengd. Als Almeers bedrijf is Ultimum zeer betrokken bij Almere en de natuur die de stad op zo veel plekken te bieden heeft. Marcus van Houten, Service Delivery Manager van Ultimum verheugt zich op weer drie mooie jaren: "De eerste periode van deze samenwerking was voor beide partijen een succes. Wij hebben naast het leveren van onze diensten ook kunnen genieten van de prachtige (vergader)locaties van Stad & Natuur. Verder werken we ook samen aan mooie initiatieven zoals de verduurzaming van Stad en Natuur bus. Een win-win situatie dus!"

Met het oog op de toekomst zullen er verschillende uitdagende projecten volgen om de huidige omgeving van de locaties te optimaliseren en zelfs te evolueren. Zo zal er onder andere worden gekeken hoe de bezoekers, op de verschillende mooie plekken die Stad & Natuur beheert, van Wi-Fi kunnen worden voorzien. Gegevens worden veilig opgeslagen in een datacenter in Nederland (Cloud) zodat S & N verder geen omkijken meer heeft naar haar ICT en voldoet aan de laatste normen rondom de huidige wetgeving, met certificeringen zoals de ISO9001, de ISO27001 en de NEN7510.