ALMERE - Na een succesvolle crowdfundingcampagne is het 9 september zo ver. Dan opent The Black Cockatoo, het eerste vegetarische en plantaardige lunchcafé van Almere Centrum zijn deuren. Vegans, vegetariërs, flexitariërs en iedereen die houdt van lekker eten zijn in deze nieuwe hotspot aan het juiste adres. Het lunchcafé belooft een verantwoorde, groene plek te worden met op de kaart duurzame en heerlijke gerechten, smoothies en snacks die worden gemaakt van kwalitatieve streekproducten.

Crowdfunding
Dat er mensen zijn die behoefte hebben aan een vegetarisch restaurant op deze locatie blijkt uit de financiële steun die ondernemer Kimberley Vonk kreeg van het publiek. Via een crowdfundingplatform kon worden bijgedragen om de kosten voor de inrichting van het nieuwe restaurant te betalen. Kimberley haalde meer dan het streefbedrag op en kon na het tekenen van het huurcontract aan de slag. Inmiddels zijn de werkzaamheden bijna afgerond en gaan de deuren binnenkort open.

The Black Cockatoo
Voor de inrichting van haar restaurant heeft Kimberley zich laten inspireren door café’s in de laneways van Melbourne, Australië; het geboorteland van haar moeder. Typische kenmerken zijn de natuurlijke materialen, vintage meubels, botanische elementen en het vele groen in het interieur. Ook voor het menu vond ze inspiratie ‘down-under’. Op de kaart staan veganistische varianten van fastfood-klassiekers als de hamburger en pulled ‘pork’ taco, maar ook heerlijke salades waaronder een buddha bowl en sushi bowl. Liefhebbers van zoet zullen de taarten en milkshakes weten te waarderen. Voor de kinderen komt een speciaal kidsmenu en een leuke speelhoek. Kimberley: “Mijn doel is een duurzame en groene plek voor iedereen te creëren in Almere Centrum. Maar ik wil vooral laten zien en proeven dat vegetarisch eten ontzettend lekker is. Mensen moeten echt verrast zijn dat alles volledig plantaardig is. Daarnaast kun je straks ook bij ons terecht voor lokaal speciaal bier en bijzondere wijnen uit Australië”.

Martin Ort, directeur van de Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere: “We zijn enorm blij met de komst van The Black Cockatoo. We willen met ons diverse aanbod aan winkels en horeca iedereen bedienen, en dankzij Kimberley kunnen ook mensen die geen of minder vlees eten of een vegan lifestyle hebben nu in Almere Centrum terecht. Een restaurant als dit is bovendien een perfecte aanvulling voor het aanbod in de Passages, waar veel bijzondere winkels en horeca te vinden zijn".

The Black Cockatoo opent aan de Bottelaarpassage 89 in Almere Centrum