ALMERE CENTRUM – De eerste editie van het Theater en Muziek Festival trok afgelopen weekend veel bezoekers naar Almere Centrum. Drie dagen lang genoot het publiek van een uitgebreid programma aan optredens van diverse straattheateracts, aanstormende poptalenten, een drijf-in bioscoop, buitentheater en een echte fantasy parade met live action role-players. Ook was er op zaterdag een platenmarkt in de Schutterstraat en stonden in de Zadelmakerstraat, Zoetelaar- en Bottelaarpassage de Passagedagen met kramen voor de winkels op het programma.

"De belangstelling voor de verschillende onderdelen van het Theater en Muziek Festival was het hele weekend groot," aldus Marco Lipsius, organisator van het evenement namens de OVSA. "Het weekend begon al goed met de eerste Almeerse drijf-in bioscoop op de Esplanade. Vanuit bootjes op het Weerwater en in stoelen op de Esplanade genoot het publiek in de openlucht van de filmklassieker ´Grease´. Het was een koude avond, maar er waren fleecedekentjes, dus iedereen bleef tot het einde kijken. De volgende dag stond in het teken van straattheater. Door het hele centrum werden toeschouwers verrast op leuke theatervoorstellingen. ´s Avonds kwam het publiek in grote getalen af op de gratis buitenvoorstelling ´Odysseus´ van Theater Gajes. Op zondag trok een bonte stoet van ruim honderd prachtig gekostumeerde mensen door het centrum tijdens de Fantasy Parade."

Het Theater en Muziek Festival viel dit jaar samen met KAFTIVAL in Kunstlinie Almere Flevoland op vrijdagavond en met de Popronde Almere op zaterdag. Naast theater in de buitenlucht waren er dus ook optredens binnen bij KAF en optredens van aanstormend poptalent in winkels en horecagelegenheden in Almere Centrum. De organiserende partijen gaan samen kijken hoe ze in het laatste weekend van september 2019 een nog breder cultuurweekend kunnen neerzetten.