ALMERE - De zomervakantie is bij uitstek geschikt om naar buiten te gaan. Almere heeft ontzettend veel mooie (groene) plekken die tijdens de warme zomermaanden voor verkoeling en vertier kunnen zorgen. Stad & Natuur laat gezinnen een aantal van deze plekken graag met kinderen ontdekken door middel van een speurtocht!

Varken Vinny
Op Kinderboerderij de Beestenbende in Almere Buiten en Kinderboerderij den Uylpark in Almere Stad is sinds 2017 een speurtocht ontwikkeld voor gezinnen. “De gezinnen die meedoen aan de speurtocht Varken Vinny komen op plekken die ze nog niet eerder gezien hebben”, aldus Yves Lodewijks, beheerder van Kinderboerderij de Beestenbende van Stad & Natuur. “Wij beseffen ons dat steeds minder kinderen in contact komen met natuur en dieren, een kinderboerderij in de wijk zorgt er voor dat de natuur en dieren dichtbij huis gehaald worden”. Naast een bezoek aan de kinderboerderij maken de kinderen met speurtocht Varken Vinny ook kennis met de dieren die in het park wonen, zoals vlinders en konijnen. Heb je alle antwoorden van de speurtocht goed? Dan kraak jij de code en is er een leuke verrassing!

Lammetje Luit
In het Vroege Vogelbos heeft Stad & Natuur een kudde Romney schapen staan die helpen bij het bestrijden van de reuzenberenklauw. Elk voorjaar worden er tientallen lammetjes geboren, maar hoe gaat dat nu eigenlijk? “Tijdens de speurtocht Lammetje Luit ontdekken de kinderen en hun ouders hoe het leven van een schaap er jaarrond uit ziet” zo vertelt Anita Seele, beheerder van de Schaapskooi in het Vroege Vogelbos. “De speurtocht loopt door het Vroege Vogelbos en laat je de verschillende mooie plekken zien.” Heb je tijdens de speurtocht goed opgelet en de vragen beantwoord? Dan is ook hier een leuke prijs te verdienen!

Indianenspeurtocht
De hele zomervakantie staat in het teken van indianen bij Stad & Natuur op Stadslandgoed de Kemphaan. Naast een ruimte met een heus tipidorp en indianenopdrachten waarbij je leert hoe indianen leven in Amerika, ga je met de speurtocht naar buiten om te zien of indianen zouden kunnen leven in en op de Kemphaan. “De kinderen gaan op de Kemphaan op zoek naar eten, beschutting, slaapplek en dieren waarop gejaagd zou kunnen worden. Zij zullen er achter komen dat ook in Almere goed geleefd kan worden in en van de natuur.” aldus Roos van Kesteren, medewerker programmering van Stad & Natuur.

Alle drie de speurtochten zijn te koop via de website van Stad & Natuur (www.stadennatuur.nl, klik op winkel) of op de locaties zelf, de prijzen variëren tussen de €1,00 en €1,50. Vinny het Varken is m.u.v. maandagen te doen tijdens de openingstijden van de Kinderboerderijen, Lammetje Luit en de Indianenspeurtocht zijn dagelijks te doen, wil je ook de indianententoonstelling bezoeken kom dan op een doordeweeekse dag.