ALMERE - Oostvaardersplassen Almere en MS Nieuw Land bieden samen vanaf dit voorjaar een nieuwe bijzondere excursie aan: de Nieuw Land Experience Oostvaardersplassen. Met VR, wandeling met gids en vaartocht. Deze excursie start in het centrum van Almere Stad en gaat via Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders naar het Kotterbos. Met MS Nieuw Land vaar je vanaf het Kotterbos langs Nationaal Park Nieuw Land door de Lage en Hoge Vaart naar de Zuidersluis. De Nieuw Land VR Bus brengt je weer terug naar het centrum van Almere.

De natuurgebieden Oostvaardersplassen, Lepelaarsplassen, Markerwadden en Markermeer werden in 2018 officieel een Nationaal Park. Om inwoners van Flevoland en daarbuiten kennis te laten maken met dit Nationaal Park Nieuw Land worden er verschillende activiteiten en excursies georganiseerd. Deze Nieuw Land Experience Oostvaardersplassen is een nieuwe en tot nu toe meest uitgebreide excursie.

Deelnemers worden opgehaald bij het Apollo Hotel in Almere en gaan met een Nieuw Land bus naar Natuurbelevingscentrum De Oostvaarders. Tijdens de busrit kunnen deelnemer een nieuwe VR-belevenis ervaren. Bij het Natuurbelevingscentrum de Oostvaarders kunnen bezoekers genieten van het uitzicht over de Oostvaardersplassen en wacht een gids van Staatsbosbeheer voor een begeleide wandeling waarin alles wordt verteld over de natuurlijke bewoners van de Oostvaardersplassen.

Bij het Kotterbos ligt MS Nieuw Land, alwaar men heerlijk kan genieten van een prachtige vaartocht langs Nationaal Park Nieuw Land met een spectaculaire afsluiting: schutten door de Vaartsluis en de Zuidersluis met wel 5 meter verval en het gemaal de Blocq van Kuffeler.

Bij de Zuidersluis staat de bus weer klaar om iedereen naar het Apollo Hotel terug te brengen.

Deze nieuwe belevenis is ontstaan door een samenwerking vanuit het programma Gastheer van het Landschap Nationaal Park Nieuw Land 2021 | IVN.