ALMERE - Zoals elk jaar sluit Stad & Natuur de zomervakantie af met het Zomerfestival, dit keer op zondag 25 augustus van 12.00 tot 16.00 uur. Het festival op Stadslandgoed de Kemphaan staat helemaal in het teken van de uilen. Zo komt Meneer de Uil langs, zijn er creatieve workshops en natuurlijk kan de tentoonstelling voor de allerlaatste keer bezocht worden.

Wat je allemaal mag verwachten tijdens het Zomerfestival vertelt Margrietha Rengers namens Stad & Natuur: ‘Je kunt op de foto met Meneer de Uil. Elk uur is er een poppenkastvoorstelling van Fritsie Duikelaar. Jan Klaassen beleeft weer grote avonturen waarbij de kinderen hem vast weer luidruchtig gaan helpen. De meeste kinderen gaan de dag na het Zomerfestival weer naar school. Daarom hebben we een wijze uil, de Wijsgeer, die ze daarmee kan helpen. Uiteraard kunnen kinderen zich ook laten schminken als een uil. Met Bertina gaan we met koper een uil maken. Met geduld en kracht heb je straks een uil voor altijd! En kom je ook braakballen pluizen bij de Kerkuilen werkgroep? Wie weet vind je wel een compleet muizenskeletje. Joost van Oerz leert je hoe je een prachtig uiltje, 2d of 3d, maakt en hiermee je cupcake versiert. Daarnaast heeft hij een hometrainer mee zodat je kan zien hoeveel je moet sporten voor je de cupcake weer verbrand hebt (en dat is best een tijdje). Heb jij al eens een uiltje gevouwen? Guda kan er alles van en weet precies hoe het moet! Onze partner KLEURinCULTUUR is ook aanwezig om uiltjes te kleien en uiltjes te maken van karton. En met Erik Fakkeldij maak je een stoer uilenschilderij op een boomschijf. En zoals de traditie is, kun je na een hele middag uilenplezier afsluiten met het bakken van een stokbroodje! ‘

Tijdens het Zomerfestival kun je een strippenkaart kopen (€ 6 euro voor 5 strippen), hiermee kun je de workshops betalen. Alle workshops en het stokbroodje bakken kost 1 strip. De poppenkastvoorstelling, braakballen pluizen en de Wijsgeer zijn gratis. Van te voren reserveren is niet mogelijk.