ALMERE - Op de Esplanade in Almere Centrum vindt woensdagmiddag 28 september de tweede Kinderstreekmarkt plaats. Kinderen verkopen er zelfgekweekte groenten als prei en boerenkool. Ook hebben de kinderen afgelopen weken onder andere heerlijke soepen gemaakt die tijdens deze middag verkocht worden. De Kinderstreekmarkt is een project van De Schoor, Welzijn in Almere, Stichting Stad & Natuur Almere en Groen & Gezond Almere (gemeente Almere) waarmee kinderen kennismaken met de oorsprong van voedsel.

Begin dit jaar zijn op het terrein van Jeugdland Buiten moestuintjes aangelegd. Kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar gaan hier wekelijks onder professionele begeleiding aan de slag met het zaaien, onderhouden en watergeven van de plantjes. Zo leren ze de eerste kneepjes van het moestuinieren. In het voorjaar hebben ze hun eerste ervaring als verkoper op Kinderstreekmarkt opgedaan. Met eigen gemaakte posters, smoothies en groenten stonden zij hun mannetje achter de kraam.

Van bieten tot pompoensoep
De kinderen gaan deze editie zelfgekweekte producten persoonlijk verkopen tijdens de Kidzstad activiteiten op de Esplanade in Almere Centrum. Kidsproof is ook aanwezig met toffe herfstactiviteiten. Er zijn onder meer boerenkool, rode bieten, rode kool en prei verkrijgbaar op de Kinderstreekmarkt. Ook hebben de kinderen tomatensoep en pompoensoep gemaakt in voorbereiding op de Kinderstreekmarkt. De kinderen hebben zelf de prijs van hun producten bepaald. Ook hebben ze zelf de reclameborden voor hun marktkraam gemaakt.

Kom langs op de Kinderstreekmarkt
De Kinderstreekmarkt vindt plaats op de Esplanade op woensdag 28 september van 13.00 tot 16.00 uur tijdens de Kidzstad activiteiten van Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere. Lijkt het je leuk om volgend jaar mee te doen met de Kinderstreekmarkt? Stuur dan vrijblijvend een mailtje naar winkel@stadennatuur.nl. De kinderstreekmarkt is een initiatief van SP Almere.