ALMERE - Timpaan en de Gemeente Almere hebben een nieuwe mijlpaal bereikt in project BOSS te Almere. De gebiedsontwikkeling bestaat uit een duurzame villawijk in een nieuw bos, dat eigendom is van de bewoners. Het beheer is in handen van een VVE, wat een juridisch unieke constructie is voor het openbaar gebied. Timpaan en de Gemeente hebben nu de overeenkomst ondertekend waarmee geregeld is dat de brandkranen, die feitelijk op privéterrein staan, altijd toegankelijk blijven voor de gemeente en brandweer.

De Gemeente Almere ziet BOSS als een unieke en succesvolle toevoeging aan Almere en roemt de samenwerking met Timpaan. De ondertekening werd afgesloten met een rondleiding in een aantal woningen die op het punt staan opgeleverd te worden.

Ingeborg de Jong (directeur Timpaan): “We zijn als maatschappelijk betrokken gebiedsontwikkelaar actief in verschillende segmenten: van betaalbare Smartwoningen tot vernieuwende concepten met royale villa’s zoals BOSS. Timpaan gebruikt dit concept nu als voorbeeld voor andere gemeenten en gaat de juridische inrichting met een VVE voor het openbare gebied ook toepassen in andere gebiedsontwikkelingen.”

De bouw van de woningen is in volle gang en de eerste woningen zijn inmiddels opgeleverd. Er zijn nog enkele villa’s beschikbaar, bekijk de website voor meer informatie: www.boss-overgooi.nl