ALMERE - SUPERSLOW is de eerste peutervoorstelling geregisseerd door Judith Faas. Het is een fysieke voorstelling met theatrale hiphop. Geen dans, geen theater en geen muziek, eigenlijk alles er tussenin. SUPERSLOW brengt een ode aan het avontuur.

BonteHond omarmt de vrije geest van het kind, onbezonnen, onbevooroordeeld en intuïtief. In alles wat het gezelschap maakt staat dit gegeven voorop. In de voorstelling SUPERSLOW komt dit naar voren vanuit het thema angst voor het onbekende. Het is een ode aan nieuwe dingen ontdekken en uit je comfort zone te breken. Iets dat jonge kinderen over het algemeen vrij gemakkelijk doen. Het zijn vaak de ouders die hierin een afremmende factor kunnen zijn. Uit liefdevolle voorzichtigheid willen ouders hun kinderen beschermen, beschermen voor alles dat onbekend is of afgekeurd wordt door de maatschappij. Terwijl kinderen prima in staat zijn om dat zelf te ondervinden. Ga mee op reis door het hoofd van een peuter. Met SUPERSLOW worden kinderen én hun ouders klaargestoomd voor een veel te stoere hiphop. Leve nieuwe prikkels en het onbekende!

Faas over de voorstelling: “Om van een peutervoorstelling een associatieve voorstelling te kunnen maken geeft zo veel vrijheid. Peuters zijn nog zo puur en beginnen eigenlijk net met het vormen van een karakter. Ze zijn totaal niet bezig met wat anderen denken, hun gedrag komt voort uit intuïtie waardoor alles wat ze doen een ontdekkingsreis is. Hier kunnen wij volwassenen nog veel van leren”.

De première van SUPERSLOW vindt plaats op zondag 10 oktober bij Kunstlinie in Almere.

SUPERSLOW is een multidisciplinair project. In het teken van uit je comfort zone stappen, moest BonteHond er zelf ook aan geloven, daarom maakten het gezelschap naast de voorstelling een poëziebundel met hetzelfde thema. Zeven schrijvers schreven gedichten gebaseerd op illustraties gemaakt door kinderen die de voorstelling bekeken. De tekeningen zijn vertaald naar kleurrijke illustraties en komen terug in de bundel. Een aantal gedichten wordt in expositievorm gepresenteerd op het Citadel Almere Stad. De bundel wordt op 9 oktober gepresenteerd tijdens het Almeerse Kinderboekenbal, een initiatief van De Nieuwe Bibliotheek, Kunstlinie en BonteHond. Na de lancering zal de bundel te verkrijgen zijn bij boekverkooppunten.