ALMERE - In de nieuwste theaterproductie The Last Poet van regisseur Nita Kersten staat het invloedrijke collectief The Last Poets centraal. Geïnspireerd door hun vlijmscherpe en activistische gedichten, die tijdens de civil rights movement in de VS werden gepresenteerd, brengt deze voorstelling een eerbetoon aan hun nalatenschap en invloed op de hiphopcultuur en spoken word. The Last Poet is op zaterdag 6 april te zien in Corrosia Theater, Expo & Film. Aanvang 20 uur.

The Last Poets, bekend om hun krachtige gedichten ondersteund door percussie, hebben het dichterschap hergedefinieerd en een blijvende impact gehad op de kunstwereld. Toch wordt hun invloed vaak vergeten, wat regisseur Nita Kersten en toneelschrijver Maxine Palit de Jongh heeft geïnspireerd om hun verhaal tot leven te brengen op het toneel.

De voorstelling zoomt in op het levensverhaal van Umar Bin Hassan, een van de meest spraakmakende leden van het collectief. Vijf acteurs reconstrueren zijn verhaal op het snijvlak van theater, spoken word en hiphop. Umar, een stotterende jongen die zijn bescheiden afkomst ontstijgt door zijn poëtische talent en activistische inzet, vertegenwoordigt de kracht van kunst als een middel tot verandering en expressie.

The Last Poet belooft een rauwe, ritmische en poëtische ervaring te worden, waarin het publiek wordt meegenomen naar de oorsprong van een krachtige kunstvorm die tot op de dag van vandaag relevant is. De voorstelling biedt een inspirerend eerbetoon aan de nalatenschap van The Last Poets en nodigt het publiek uit om te reflecteren op de kracht van woorden en de rol van kunst in maatschappelijke verandering.

Over Corrosia Theater, Expo & Film
Corrosia Theater, Expo & Film is één van de culturele organisatie in Almere. Met een gevarieerd programma van beeldende kunst, dans, theater, muziek en film biedt Corrosia een podium voor creatieve expressie en maatschappelijke reflectie.

Voor meer informatie over The Last Poet en andere voorstellingen kunt u terecht op www.cultureelcentrumcorrosia.nl.