FLEVOLAND - de grootste uitjes-site voor gezinnen in Nederland – blikt terug. Op 15 maart 2021 is het een jaar geleden dat Nederland voor het eerst in een (intelligente) lockdown ging. Door de coronamaatregelen veranderde de vrijetijdsbesteding voor gezinnen drastisch. Maar gezinnen bleken zeer flexibel. Ouders uit Flevoland gingen massaal op zoek naar gezinsactiviteiten in en om het huis. En naar manieren om bijzondere momenten toch betekenisvol te maken.

Susanne Frens, van Kidsproof Flevoland: “Afgelopen jaar was pittig voor gezinnen. Scholen, uitjes en sportclubs sloten meermaals de deuren. Ouders en kinderen moesten meer dan ooit hun vrije tijd thuis doorbrengen. In combinatie met thuisscholing. Dit vergde een flinke aanpassing, maar gezinnen bleken flexibel. Veel ouders gingen vrijwel direct op zoek naar manieren om ondanks corona mooie momenten met hun kinderen te beleven. Juist in deze tijden is het voor gezinnen belangrijk om actief leuke dingen samen te doen, dat is goed voor de onderlinge band én het welzijn van de kinderen”.

Afgelopen jaar zochten gezinnen meer dan ooit naar een invulling voor de vrije tijd op Kidsproof.nl. De behoefte aan inspiratie in de coronatijd bleek groot. De populairste zoektrends in de vrijetijdsbesteding tijdens de lockdowns waren:

1. Gezinsactiviteiten in huis: knutselideeën, challenges en thuis-uitjes - zoals een digitaal museumbezoek, zelf een blotevoetenpad maken, kamperen in de achtertuin of naar de thuisbioscoop.
2. Gezinsactiviteiten om het huis en in eigen buurt: speurtochten zoals de enorm populaire berenjacht en de daaropvolgende pietenjacht.
3. Samen op pad in de natuur: natuur-bingokaarten, zwemplekken, sleeplekken, fietsroutes en wandelroutes. Liefst met coffee-to-go.
4. Alternatieve manieren om belangrijke momenten te vieren: bijvoorbeeld een drive-thru verjaardag voor je kind en paasuitjes in je achtertuin.

Ook in de huidige lockdown blijven gezinnen actief zoeken naar nieuwe inspiratie in Flevoland voor de vrije tijd in coronatijd. Ze maken er samen iets moois van.