ALMERE - Afgelopen weekend opende de tentoonstelling In light of current events van kunstenaar Art van Triest in Kunstlinie. Met deze expositie geeft Van Triest een boeiende kijk op ons maakbaarheidsideaal en onderzoekt hij de gevolgen van ons verlangen om alles te begrijpen en te categoriseren.

Controle speelt een centrale rol in het werk van Art van Triest. Hij ziet onze behoefte aan structuur als een manier om angsten en onzekerheden te beheersen.

In de Kunsthal zijn vier installaties van Van Triest te bewonderen, waaronder de nieuwe installatie 'On the grid', gemaakt van hout uit de Oostvaardersplassen. Van Triest: "Het werk geeft een beeld van onze relatie met de natuur, waar een overpopulatie van grote grazers leidde tot hongerige winters en aangetaste bomen. Dit proces is zichtbaar in het gebruikte hout. De publieke reactie op deze situatie benadrukt onze vervreemding van de natuur." De vier installaties die de exposities vormen zijn beeldende reflecties op rechtlijnigheid en het flevolands landschap.


Het werk van Van Triest is een visueel avontuur dat je uitdaagt om na te denken over de perceptie van controle en werkelijkheid. Meer informatie over de tentoonstelling.

Openingstijden & tickets

In light of current events is geopend t/m 28 juli, woensdag t/m vrijdag van 11.00 – 17.00 uur. Tickets zijn te verkrijgbaar via kunstlinie.nl/inlightofcurrentevents.