ALMERE - Aan de Bouwmeesterweg 2 in Almere-Buiten opende TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep in januari 2022 fysiek haar deuren van een nieuwe vestiging. De ontwikkelende bouwer, met vestigingen in Enschede en Deventer, wil hiermee haar toonaangevende positie in deze regio versterken. Daarnaast ziet het bedrijf kansen om in te spelen op de huidige en toekomstige marktontwikkelingen in deze regio.

Regionale aansturing

De opening van deze vestiging is een logische stap aangezien de regio Almere voor Koopmans geen onbekend terrein is. Aangestuurd vanuit de vestiging in Enschede realiseert de onderneming sinds 1984 hier al een diversiteit aan projecten. Van kleinschalige woningbouwprojecten tot complete woonwijken. Een deel van dergelijke projecten wordt vanaf heden vanuit de vestiging in Almere aangestuurd. Koopmans Bouw Almere b.v. richt zich met name op de realisatie van seriematige grondgebonden en gestapelde woningbouw, renovatie en verduurzamen van bestaande woningvoorraad, utiliteitsbouw (scholen, kantoren ed.) en de service- en onderhoudsactiviteiten vanuit Koopmans Bouwservice, waaronder de uitbreiding van een 24/7 storingsdienst die nu operationeel is vanuit de regio's Twente en Stedendriehoek.

Werkgelegenheid

Het werkgebied omvat de provincie Flevoland tot aan Emmeloord, Ermelo, Volendam en de oostkant van Amsterdam. Met de opening van deze vestiging wil Koopmans inspelen op de behoefte aan meer werkgelegenheid in deze regio. De intentie is om deze vestiging gestaag te laten groeien naar 20 tot 25 medewerkers woonachtig in deze regio. Op dit moment staan diverse vacatures open en de eerste projecten al op stapel zoals de nieuwbouw van 28 appartementen aan de Karperweg in Almere.

Dennis Dibbets (vestigingsdirecteur Koopmans Bouw Almere): "Door uitbreiding van deze werkzaamheden naar de regio Almere kunnen wij onder meer onze landelijke opdrachtgevers, onder wie de Rijksvastgoedbedrijven en het COA, nog beter van dienst zijn. Daarnaast kunnen we nóg actiever onderdeel uitmaken van de regionale arbeidsmarkt en door het aantrekken van personeel uit de regio ook een waardevolle bijdrage leveren aan de reductie van CO2-uitstoot."

Ruim 3000 woningen

Koopmans heeft sinds 1984 ruim 3000 woningen in Almere gerealiseerd. Een spraakmakend project is bijvoorbeeld de wijk De Verwondering in het Columbuskwartier met zowel grondgebonden als gestapelde woningbouw en ook scholen en een multifunctionele accommodatie. Daarnaast werden diverse woningen gebouwd in onder meer de Regenboogbuurt, Oostvaardersbuurt, Eilandenbuurt en deed Koopmans de revitalisering van het Van Eesterenplein in de Bouwmeesterbuurt in Almere Buiten. Kenmerkend was ook de deelname aan de Bouwexpo Almere 2001 met appartementengebouw Panoramique en de conceptwoningen Mulitple Choice. Ook nu is Koopmans nog steeds zichtbaar in Almere met de realisatie van basisschool De Zeeraket en in Almere Duin de realisatie van een vijfde woontoren met 68 appartementen, onderdeel van een project waarvan vorig jaar 4 woongebouwen met totaal 337 appartementen werden opgeleverd, inclusief een parkeergarage en de Duinhal.