ALMERE - Vandaag reikt Google voor het eerst twaalf Golden Pin Awards uit aan ondernemers in het hele land. Voor de provincie Flevoland gaat de award naar “Tante Truus” in Almere. Google reikt de awards uit aan ondernemers die tijdens de moeilijke coronaperiode door creativiteit en de slimme inzet van digitale middelen hun dienstverlening wisten te continueren en hiervoor op hun online Bedrijfsprofiel in Google Maps en Google Zoeken van klanten hoge review scores ontvingen.

Tante Truus is een begrip in Almere. Robert werkt er als kok en begeleider: ‘Tante Truus is een diverse locatie waar mensen kunnen genieten van een hapje en een drankje of een heerlijke high tea. Alles wordt bij Tante Truus zelf gemaakt. Ook is het mogelijk om thuis te genieten van Lekkers van Tante Truus door een Taartjes Box te bestellen. We bieden mensen met een verstandelijke beperking een werkplek aan die daar met veel plezier en toewijding werken. Dit delen we dan ook met trots met de buitenwereld. Door de corona pandemie zijn wij op social media erg actief geworden en voerden wij verschillende (win)acties uit. Daarnaast bezorgden wij eten bij tehuizen voor gehandicapten die het goed konden gebruiken. Wat een eer om deze award in ontvangst te mogen nemen. Wij als team zijn daar enorm trots op.’

De coronacrisis heeft een grote impact gehad op het Nederlandse bedrijfsleven, maar het wakkerde ook de creativiteit van ondernemers aan en versnelde hun gebruik van technologie en digitale hulpmiddelen. 81% van het Nederlandse MKB maakte meer gebruik van digitale tools zodat ze tijdens de lockdown in contact konden blijven met hun klanten en ze konden informeren over wijzigingen in hun dienstverlening. Ook bedachten veel Nederlandse ondernemers creatieve oplossingen om hun dienstverlening voort te zetten. Denk bijvoorbeeld aan een drive-through restaurant, diner boxen bezorgen, het openen van een pop-up winkel, online proeverijen en passessies op YouTube.

Vandaag brengt Google enkele van deze Nederlandse bedrijven en hun werk onder de aandacht door ze een Golden Pin Award toe te kennen. Al deze ondernemers moesten hun zaak een of meerdere keren sluiten vanwege de maatregelen maar toonden volop creativiteit en veerkracht. De ondernemers zijn via Google Maps en Google Zoeken vindbaar voor consumenten met een online Bedrijfsprofiel en ontvingen ook tijdens de coronacrisis hoge reviewscores van hun klanten.

Winnaars uit twaalf provincies
De lijst van winnaars is divers: van een spelletjeswinkel tot een Surinaams restaurant en van een messenslijper tot een fair fashion kledingzaak. De Golden Pin Awards vloeien voort uit de herkenbare 'speld' in Google Maps. Elke provincie in Nederland kent 1 Golden Pin winnaar. De awards werden namens Google uitgereikt door YouTube persoonlijkheden ‘Gierige Gasten’, die hierover vier video’s zullen publiceren. De eerste video staat vanaf vandaag 16:00 uur live en is te bekijken via deze link.