ALMERE - Afgelopen zaterdag is er bij de rugby vereniging RC Bulldogs Almere een tandem fietstocht voor visueel gehandicapten gestart. De deelnemers, die uit heel Nederland kwamen, fietsten gezamenlijk een tocht van 50 kilometer.


De fietsen werden aangeleverd door Fietsbedrijf Overvest uit Almere. Stefan Tins van deze verhuurder had de tocht uitgezet. Stefan is zelf een ex rugby speler en vroeg of Rugby Club Bulldogs kon helpen bij het organiseren en mogelijk maken van het evenement.

De fietsers verzamelden zich voor een koffie met cake in het gebouw van de rugbyclub.

De burgemeester van Almere (zelf een oud rugby speler) had bij het horen over het te organiseren evenement direct aangegeven graag bij de start van de tocht aanwezig te zijn om de fietsers toe te kunnen spreken. De burgemeester vertelde over de stad en de ongekende fietsmogelijkheden.

Om 11 uur werd de tocht gestart. In de middag was er een lunch bij de Kemphaan. Anders dan eerder tochten, waarbij al de tandems los van elkaar vertrokken, werd de volledige tour dit maal als groep gereden. Naderhand vernamen we dat het zeer bevallen was, omdat de fietsers daardoor onderling leuk contact hadden en er erg gelachen was.

Eenmaal terug bij de rugbyclub stond daar en groep vrijwilligers van de rugbyclub klaar met een maaltijd die op het terras in de zon werd genuttigd.

Van de deelnemers kregen we te horen dat ze genoten hadden van de tocht, de stad, het heerlijke weer en vooral de geweldige organisatie. Daardoor werd er direct de vraag gesteld of dit niet een jaarlijks evenement in Almere kan worden.

Stefan Tins van Fietsbedrijf Overvest ziet dat als organisator wel zitten.