ALMERE - Het Summer Senses Festival ademt kunst, theater, film, muziek en innovatie. Deze zomer ontdek je van 10 juli t/m 22 augustus wat Kunstlinie in Almere allemaal te bieden heeft. Zet je zintuigen op scherp en beleef het zomergevoel met het bijzondere aanbod: o.a. etalage-concerten, de Sound Experiment Room, diverse theatervoorstellingen en een programmering op maat bij Prikkelarm en Good Vibrations.

Kunstlinie hele zomer open

Kunstlinie gaat deze zomer voor het eerst niét dicht in de zomerperiode. Want: ook in de zomer valt er nog zoveel kunst en cultuur te genieten! Bo Naarden, programmamanager museale zaken: “Vooral nu velen van ons ervoor zullen kiezen de vakantie dichter bij huis te zoeken dan anders willen wij, als grootste cultuuraanbieder van de regio, graag aanbod blijven verzorgen.
Summer Senses Festival biedt een experimentele mix van onderdelen, waarin je door de innovatieve en inclusieve activiteiten steeds opnieuw verrast zult worden. En dat allemaal onder één dak: of je nu tentoonstellingsliefhebber, filmenthousiasteling of theaterfanaat bent: Kunstlinie is je one-stop-shop voor alles wat kunst en cultuur is!”

Doorlopend programma
Het Summer Senses Festival bestaat uit een doorlopend programma en verschillende kunst, theater en muziek events. In het doorlopende programma ‘Summer Senses Walk Through’ bewandel je een route door Kunstlinie, startend in de Citylounge. Hier hangt een nieuw werk van kunstenaar Samira Boon. Speciaal voor Kunstlinie maakt zij het bijzondere ontwerp Intertidal. Intertidal is een soort tuin van sculpturen gemaakt van gerecycled linnen waar je doorheen kunt lopen. Een betoverend lichtontwerp maakt het werk van Samira Boon compleet.
Vervolgens loop je door naar de Sound Experiment Room waar een gevarieerde geluids- en lichtervaring je zintuigen op scherp zet. Als laatste bezoek je de tentoonstelling thuis, waar je de geur en het geluid van verschillende huishoudens ervaart.

Theater in de etalage

In de zomervakantie geniet je vanaf de vernieuwde Esplanade iedere woensdag (vanaf 14 juli) van etalageconcerten. Talentvolle (lokale) bandjes, muzikanten, zangers en stand-up comedians maken vanachter het glas van de Trap Foyer (aan de kant van de doorloop naar de Schippersgarage) je zomer nog warmer en leuker.

Innovatief en inclusief
Bijzondere en innovatieve programma’s tijdens het Summer Senses Festival zijn Good Vibrations en de prikkelarme events. In Good Vibrations ervaar je hoe geluid voelt. Je bekijkt meerdere korte Pixar familiefilms met live muziek van een kwintet van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest. Enkele bezoekers krijgen de mogelijkheid om tijdens de film een Sound Shirt te dragen. Zo’n shirt zet geluid om in vibraties. Een bijzondere ervaring voor zowel doven, slechthorenden én horenden.

Speciaal voor mensen die gevoelig zijn voor prikkels organiseren we een prikkelarm event, bestaande uit een film (A Streetcat Named Bob en de kinderfilm (6+) Jackie en Oopjen), een bezoek aan de tentoonstelling thuis en een picknick. Tijdens dit event zullen er verschillende aanpassingen worden gedaan om zo min mogelijk prikkels te ervaren.

Theater en muziek
Maar er is meer! Want iedereen die een bezoek aan het theater de afgelopen maanden heeft gemist, kan dit tijdens de zomervakantie ruimschoots inhalen. Zo speelt Wim Budding de mooiste blues en ballads, presenteert Goede Rede Klassiek een aantal klassieke concerten met uitzicht op het Weerwater en wordt een bezoekje aan Deng Boy gegarandeerd een hilarisch avondje uit. Ook voor de jeugd is er genoeg te beleven: tienerband Fource staat op ons podium en de allerkleinsten neem je mee naar Kikker en Hans & Grietje.