ALMERE - "John en Sue zijn altijd bezig met het helpen van mensen uit de straat. Of het nou koken is of boodschappen doen voor iemand die ziek is, of het uitlenen van spullen voor een feestje. Vraag het Sue of John en het wordt geregeld", aldus Marie-Christine Musler Calon die het echtpaar nomineerde voor de Gouden Buur Award 2019.

De afgelopen weken ontving buurtapp Nextdoor meer dan 300 nominaties voor de Gouden Buur Award 2019, waarmee buren in het zonnetje worden gezet die veel betekenen voor een buurt. Deze buren hebben er ieder op een eigen manier voor gezorgd dat er meer plezier, veiligheid en verbinding is in de buurt. De buurtapp wil hiermee buurtbewoners inspireren en bijdragen aan het bouwen van een betere buurt. De awards worden in aanloop naar Burendag op 28 september uitgereikt aan de gouden buur in iedere provincie.

Het echtpaar werd tijdens het borrelen op vrijdagmiddag voor hun huis verrast door buurtgenoten en Nextdoor. "Dit is in één woord: liefdevol. Er is zoveel wederzijds respect in deze straat. We staan voor elkaar klaar, dragen iedereen een warm hart toe en we zorgen voor elkaar", legt de geëmotioneerde Sue Nicola uit na het bijkomen van de schrik. "Wij staan klaar voor de buurt, maar als er bij ons iets is staan ze ook altijd klaar voor ons. We hebben het gewoon getroffen met deze buurt", voegt echtgenoot John Nicola toe.

De awards worden in aanloop naar Burendag op 28 september uitgereikt aan de gouden buur van iedere provincie.

Via blog.nextdoor.nl kun je volgen wie verkozen is tot Gouden Buur 2019 in de andere provincies en wie Gouden Buur 2019 van Nederland wordt.