ALMERE - Met een reeks filmpjes hebben Stad & Natuur, Unravelau, SEEFD en de gemeente Almere tijdens de week van de tweedehands textiel een gaaf (les)programma gedeeld vanuit het Upcyclecentrum in Almere Haven. In de filmpjes gaven Laura van Unravelau en Naomi van SEEFD informatie, tips en tricks voor het vernieuwen van je gaderobe met oude kleding. Niet aan toegekomen? De filmpjes blijven online beschikbaar!


Op maandag 20 april gingen de deelnemers aan de slag met een oud t-shirt. Dit shirt werd met een paar handige kneepjes omgetoverd tot een beanie of een haarband. Op dinsdag moest er een oud shirt gezocht worden in de kast en werden er tips gedeeld over het pimpen van dit tshirt door er een eigen gemaakt grafisch ontwerp op te stempelen. Bij een shirt hoort ook een hippe broek. Een oude broek kan je namelijk helemaal omturnen tot een uniek ontwerp zo lieten Laura en Naomi zien! Op de laatste dag kwamen er oude t-shirts uit de kast om hiervan een tas kan knopen. In deze 4 filmpjes is getoond dat er met weinig middelen een hele gave nieuwe outfit gemaakt kan worden! Heb je niet meegedaan en ben je enthousiast geworden? Kijk dan op www.stadennatuur.nl/nieuwegarderobe en bekijk de filmpjes en doe mee! Een betere wereld start bij jezelf.

De week van de tweedehands textiel is in het leven geroepen omdat de mode-industrie een zeer vervuilende industrie is. Er wordt weinig gerecycled, er wordt enorm veel water gebruikt voor één kledingstuk en de producten worden vaak op een ander continent geproduceerd waardoor de CO2 uitstoot gigantisch is. Ook in het Upcyclecentrum wordt hard gewerkt aan een duurzamere wereld, waaronder door SEEFD en Unravelau. Samen met Stad & Natuur en de gemeente Almere wordt het programma dat ontwikkeld is voor de Week van de tweedehands textiel uitgebreid tot een lesprogramma voor scholen waarbij Laura of Naomi op school komt om de workshop te geven. Binnenkort vind je hierover meer op www.stadennatuur.nl/inschrijven!

Ben je geïnspireerd geraakt en heb je de smaak te pakken? Pimp naast je kleding ook dat oude boekenkastje die je nog hebt staan, maak voor de kat een speelparadijs met dozen en touwtjes of maak van de kleine plankjes die je nog hebt liggen een insectenhotel. Alles verdiend een tweede leven! Heb je meegedaan met het vernieuwen van je garderobe van oude kleding? We zijn benieuwd naar het resultaat! Stuur dit op naar info@stadennatuur.nl en wij zetten je graag in de picture!