ALMERE - Vanwege de corona maatregelen is het kantoor van Theatergroep Suburbiagesloten, zijn er geen repetities en is de zomervoorstelling Desperadoafgelast. Suburbia brengt vanaf aanstaande vrijdag voorstellingen uit het archief online en houdt een online lezing voor Theater na de Dam.

Om de week zal Suburbia een voorstelling uit het archief online zetten die je thuis op de bank kan kijken. De aftrap is vrijdag 17 april met Er was eens een pretpark!. Deze voorstelling van Karlijn Kistemaker was een jaar geleden te zien op locatie in Almere en is geïnspireerd op een waargebeurde Almeerse legende. De registratie, gemaakt door Omroep Flevoland, is tot en met 24 april te zien via de socials en de website van Suburbia.

In het kader van Theater na de Dam staat Theatergroep Suburbia ook stil bij 75 jaar bevrijding. Op 4 mei leest het gezelschap online het boek Wij Overleefden van Sytze van der Zee. Hierin komen de laatste ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog aan het woord. Persoonlijke verhalen van mensen die de oorlog overleefd hebben. Wij Overleefden biedt een breed beeld van het leven van de Nederlanders en vluchtelingen tijdens de oorlog.

Toneelschrijver Yvo Nafzger maakte speciaal voor Suburbia een bewerking van het boek. Medewerkers van Suburbia en SubSub lezen de tekst die online te volgen is op 4 mei vanaf 21.00 uur via de website en socials van Suburbia.

Tekst: Sytze van der Zee, bewerking: Yvo Nafzger, regie: Albert Lubbers.

Streaming Er was eens een pretpark! van vrijdag 17 april, 12.00 uur tot en met 24 april, 12.00 uur. Meer informatie op de archiefpagina van de website van Suburbia: www.theatergroepsuburbia.nl/voorstelling/er-was-eens-een-pretpark.

Online lezing Wij Overleefden op maandag 4 mei om 21.00 uur. Meer informatie op de website van Suburbia: www.theatergroepsuburbia.nl/voorstelling/wij-overleefden. Streaming via Facebook, Youtube en de website van Suburbia.