ALMERE - In samenwerking met Stad & Natuur organiseren vijf studenten van MBO College Poort een fotowedstrijd voor de bewoners van Almere. De bij heeft het zwaar, omdat wij in onze tuinen en balkons te weinig planten en bloemen laten groeien waar ze nectar en stuifmeel kunnen halen. Daarom bedachten de studenten een leuke winactie om de Almeerse tuinen en balkons nog wat bijvriendelijker te maken. Op 11 juli a.s. is de bijen- en insectendag, die Stad & Natuur organiseert. Op deze dag wordt de winnaar bekend gemaakt.


Bewoners van Almere met een tuin of balkon kunnen meedoen. Je hoeft geen enorme tuinliefhebber te zijn om mee te doen. Maak een plekje in je tuin of op je balkon zo bijvriendelijk mogelijk. Stuur hiervan een foto in vóór 21 juni en maak kans op mooie prijzen! Uit alle inzendingen kiest een deskundige jury het bijvriendelijkste plekje uit. Bij tuincentra in Almere kun je allerlei inheemse bloemen en planten vinden die voor de wilde bij en de honingbij van een tuin of balkon de ideale bijen-Air B&B maken. Stuur een foto naar winkel@stadennatuur.nl. Doe mee en maak een bij blij! #blijbij2021

Bijen zijn belangrijk voor de bestuiving van de gewassen die we eten. Bijen hebben steeds minder plek om te kunnen bestuiven. Er is een manier om dit tegen te gaan. Wat moet je doen? Maak een bijvriendelijk plekje in je tuin of op je balkon. Dit kan bijvoorbeeld met bloemen, planten of een insectenhotel. Voor meer informatie ga naar de website van Stad & Natuur, www.stadennatuur.nl.

De studenten volgen de opleiding Leisure en Hospitality. Zij voeren tijdens hun opleiding diverse projecten uit voor een echt publiek.