ALMERE - Op 29 januari start StrandLAB de eerste sessie van LED, een terugkerend en seizoensgebonden programma waarin je kunt Luisteren, Eten en Doen. Tijdens LED staat het delen van kennis en inspiratie centraal. Iedere sessie komen een of meerdere gasten langs die over hun kennisveld of vakgebied vertellen en de deelnemers mee de diepte in nemen.


Urgent, verdiepend en experimenteel

LED is een verdiepend en experimenteel programma, bestaande uit vier inspiratiesessies die elk een eigen thema behandelen. Naast het jaarthema ritme worden drie urgente maatschappelijke thema’s – extreem, divers en verbonden – belicht vanuit een steeds wisselende invalshoek. Voor deze wintereditie is gekozen voor de invalshoek natuur. Er wordt onderzocht, kennis gedeeld en inspiratie opgedaan en er worden vragen gesteld. Wat kunnen we doen met al die Nederlandse wol die in de verbrandingsoven verdwijnt? Wat is zandhonger en waarom moeten we meer mosselen eten om het tegen te gaan? Wat kunnen we van de winterslaap van vleermuizen leren om zo ons eigen slaapritme te verbeteren? Kunnen we zelf het mysterie van het Wood Wibe Web ervaren?

Samenzijn

Naast het delen van kennis (Luisteren), kun je voorafgaand aan iedere sessie mee-eten (Eten) en experimenteren met de opgedane kennis in de vorm van een workshop (Doen). Het programma vindt plaats in Poortdok. Aanmelden is verplicht in verband met het aantal beschikbare plekken en voor het eten wordt een bijdrage gevraagd. Meer informatie over LED, de gastsprekers en het uitgebreide programma kun je vinden op onze website: strandlab-almere.nl.

Over StrandLAB Almere

StrandLAB Almere is een cultureel buitenlaboratorium op het Almeerderstand. StrandLAB kent een groeiende community van makers en organisaties die het strand en de omgeving gebruiken als onderzoek-, test- en (talent)ontwikkelingsplek en buitenpodium voor theater en beeldende kunst.