ALMERE - Ook StrandLAB Almere bevindt zich in een nieuwe werkelijkheid. De coronamaatregelen vragen van ons allemaal veerkracht en creativiteit. En de gezondheid van iedereen staat natuurlijk voorop. In de tussentijd, tot we elkaar weer 'live' ontmoeten buiten op het strand of elders in Flevoland, gaan we door met de ontwikkeling van het buitenlaboratorium, het realiseren van plannen en de onderzoeken waar onze artists in residence mee bezig zijn.

De onderzoeksvragen van de makers zijn actueler en relevanter dan ooit. Zo staat bij Lieke Benders het thema stilte centraal, onderzoekt Gienke Deuten de emotionele impact van ingrijpende verandering en verkent Li An Phoa met Waterwalks de kwaliteit van het water rondom het IJmeer. In deze nieuwsbrief lees je meer over deze projecten. Bezoek www.strandlab-almere.nl ook eens wat vaker en volg bijvoorbeeld de bouw van het Atelier StrandLAB.

Meer leesvoer nodig in deze tijden? Lees dan het onderzoek van Marieke Berkers over experimentele zones voor cultuur. En tot slot, een troost: een strandwandeling zit er voorlopig niet in, maar dat kan nu thuis op de bank met een gratis boekje van de Strandwachtersroute.