ALMERE - Strandpaviljoen Strand22 is 18 november uitgeroepen tot de Onderneming van het jaar 2023 in de categorie Starter. Eigenaar ondernemers Martin en Marina Ort zien, naast de passant en de recreant op het strand, ook graag 50-plussers komen voor een drankje, lekker eten of... een dansje. Het inzetten met activiteiten voor de 50-plus doelgroep lijkt een goede keus gezien het groeiend aantal senioren in de Almere. Nooit te oud om een avondje uit te gaan naar een activiteit als de 70/80-er jaren disco.

Vrijdag 25 november was het een dolle boel in de Strandtent22. Wie 's avonds op de Esplanade komt, kan het gebouwtje in regenboogkleuren aan het Weerwater niet over het hoofd zien. Eens per maand is er een avond met muziekhits uit de 70/80-er jaren. Deze avond werd gedraaid door dj Misheldutch met vinyl. Weinig mensen zaten op hun stoel. De meesten dansten tussen de tafels. Het merendeel van de bezoekers was 50-plus, maar ook midlife publiek en enkele verdwaalde jongeren gingen uit hun dak op muziek gemaakt voor hun geboorte. Wie niet kon dansen, zoals Sergio (81) en Corrie (76) (hogere leeftijd komt helaas met fysieke ongemakken), genoten van de muziek, sfeer en dansende mensen om hen heen.

Kijken naar dansende mensen, en meezingen met hits uit 70/80-er jaren is ook genieten. Strand22 in Almere Centrum lijkt in een behoefte voor de 50-plus doelgroep te voorzien met een activiteit als de 70/80-er jaren disco naast de horeca-activiteiten.