ALMERE - Op vrijdag 8 december vond in de burgerzaal van het gemeentehuis de uitreiking van de Almeerse vrijwilligersprijs plaats. Stichting Het Boodschappenhoekje van Hans en Mireille van Os heeft dit jaar de trofee gewonnen en een cheque van 2500 euro in ontvangst mogen nemen. De Almeerse vrijwilligersprijs is een initiatief van de VMCA (Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere) in samenwerking met gemeente Almere. De prijs werd uitgereikt door directeur Sociaal Domein Gea Vermeulen wegens afwezigheid van wethouder Roelie Bosch.

In totaal kwamen er 27 Almeerse initiatieven in aanmerking voor de prijs. De jury kiest voor Het Boodschappenhoekje omdat het initiatief een verbindend effect heeft in de stad. Omzien naar elkaar staat bij de jury hoog in het vaandel. “Met de huidige gestegen kosten kan het iedereen overkomen dat de boodschappen niet of nauwelijks te betalen zijn. Een steuntje in de rug is dan vaak het enige wat je nodig hebt. Een gevulde boodschappentas is een heel concreet voorbeeld daarvan. Hoe fijn is het wanneer er anderen zijn die naar je omkijken”, aldus de jury.

Het Boodschappenhoekje

Mensen die net te veel verdienen om naar Voorzieningen Loket Almere te mogen, kunnen bij Het Boodschappenhoekje terecht. Naast boodschappen bieden ze ook verzorgingsproducten en schoonmaakartikelen. Ook geven ze les in naaien en haken, én bieden ze een luisterend oor voor iedereen die dat nodig heeft.

De jury prijst dat de stichting zelf voor een deel van de financiering zorgt voor de gevulde boodschappentassen. “We zijn trots om dit initiatief, evenals alle andere genomineerden, te mogen hebben in onze prachtige stad! Dank voor al jullie inzet. Samen maken jullie Almere mooier!”

VMCA

Vrijwilligers zijn een belangrijk deel van onze samenleving. Ze zorgen voor verbinding, een steuntje in de rug en zijn simpelweg onmisbaar. De VMCA is er voor alle vrijwilligers in Almere. Wil jij meer weten over vrijwilligerswerk in Almere en de vrijwilligersprojecten van de VMCA, ga dan naar www.vmca.nl.