FLEVOLAND - Paul van Ham van Multi Tool Trac en Hendrik Staarink en Stefano Canziani van Algreen, finalisten van de Floriade Werkt! Challenge, zijn door VPRO Tegenlicht genomineerd voor groene techpioniers.

Tot en met 10 december kunt u op hen stemmen, zodat zij een van de vijf winnaars worden.

Groene techpioniers

Voor het programma zijn groene techpioniers gezocht die met revolutionaire ideeën en de technologie van morgen de wereld gaan veranderen. Tot en met 10 december kan gestemd worden . Tijdens de Tegenlicht Meet Up in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam worden op 13 december de vijf winnaars gepresenteerd. De vijf winnende groene techpioniers worden gekozen door bezoekers van de webapp en een jury bestaande uit duurzaam ondernemer Ruud Koornstra, ontwerper Teresa van Dongen en universitair docent industrieel ontwerp Nynke Tromp.

Multi Tool Trac

Met de elektrische tractor, waarbij ook gebruik wordt gemaakt van windenergie in Flevoland, maakte Paul van Ham van Multi Tool Trac ook indruk op de jury van de Floriade Werkt! Challenge en wonnen zij in de categorie Samenwerkingsverband.

Algreen

Onder de naam ‘Onderwaterboeren’ deden Hendrik Staarink en Stefano Canziani mee aan de Challenge. Deze student-ondernemers waren met hun innovatieve manier van telen van algen en wieren één van de finalisten.

Innovaties

Provincie Flevoland stimuleert de komende jaren kennisontwikkeling en innovaties tot en met marktintroductie op het gebied van voeding en gezondheid. Daarvoor organiseert de provincie innovatiewedstrijden (challenges) en draagt zij bij aan de realisatie van Flevo Campus.