LELYSTAD - Gisteravond heeft Stefan Schoegje van Save Plastics de allereerste Expeditie Award gewonnen. De prijs, ter waarde van 2.500 euro, is in het leven geroepen om mensen die zich inzetten voor een duurzamer Flevoland te belonen en om ze verder te helpen. De jury, onder leiding van gedeputeerde Jop Fackeldey, roemde Stefan om zijn enorme drive, de impact van zijn initiatief en het feit dat hij ook nog een educatieve insteek heeft. Stefan zet zich in voor Save Plastics om de hoeveelheid plastic te verminderen en zoveel mogelijk te recyclen. De prijs wil hij inzetten om een plastic-tour in Flevoland op te zetten langs scholen.


Publiek

Naast de vakjuryprijs kon het aanwezige publiek ook nog stemmen voor een winnaar. Die prijs, ter waarde van 1.000 euro, ging naar Jim van der Wardt van TheCrazySmile en Circuloco. Jim houdt zich bezig met het verwerken en bewerken van gebruikte en lokale materialen. Hij is ook één van de drijvende krachten achter het Circuloco-paviljoen op de Floriade.

Aanmoediging

Naast de winnaars vroeg de jury extra aandacht voor Rob Renne, van het wind experience centre 11 Beaufort. Hij ontving een speciale aanmoedigingsprijs. “Rob heeft met 11 Beaufort op eigen initiatief iets moois neergezet met een flink bereik binnen en buiten Flevoland. Met deze prijs willen we hem stimuleren om door te gaan en zijn impact zelfs nog te verbreden.” Aldus jury-voorzitter Jop Fackeldey.

En een eervolle vermelding ging naar Arie Burggraaf van de Groente- en Fruitbrigade. Hij organiseert jaarlijks fruitplukken voor de voedselbanken met behulp van vrijwilligers en bedrijven. Daarmee zorgt hij, volgens de jury, voor een enorme impact in Flevoland.