ALMERE - Op vrijdag 13 januari trapt Goede Rede Concerten het muzikale jaar af in Almere Haven met een Nieuwjaarsconcert door het Vector Rietkwintet. Twee keer zelfs. Om 16u en 20u kan het publiek genieten van deze jonge rietblazers met een mooie boodschap: muziek verbindt! Het belooft een muzikale reis te worden van het Iberisch schiereiland tot aan Japan.

Het Vector Rietkwintet is een jonge groep uit de stal van Calefax. Zij nemen ons mee op een muzikale reis door de wereld van het impressionisme. Geniet van een rijk palet aan etnische invloeden en kleuren, met klassieke werken van Debussy en Ravel tot werk dat is gebaseerd op een traditioneel Japans volksliedje. Een perfecte manier om het nieuwe jaar in stijl in te luiden.

Muzikale reis
In het nieuwjaarconcert ‘First Impressions’ staat het impressionisme centraal. Natuurlijk staan de componisten Debussy en Ravel op het programma, maar het thema biedt nog veel meer moois. Zo neemt Vector het publiek mee op reis naar het Iberisch Schiereiland, waar men in een werk van Albéniz proeft van Spaanse volksmuziek met invloeden van het Franse impressionisme. En is er werk dat is gebaseerd op een traditioneel Japans volksliedje over het begin van de lente.

Muziek verbindt
Vector Rietkwintet wil mensen met elkaar verbinden door muziek. Niet alleen door het spelen van verschillende genres – van klassieke en hedendaags klassieke muziek tot wereldmuziek – maar ook door het benadrukken van de eigen diversiteit en individualiteit. De musici van dit jonge ensemble hebben alle vijf een andere nationaliteit en herkomst.
Meer info en reserveren kan via www.goederedeconcerten.nl of bel 06-80140467.