ALMERE - Donderdag 30 mei vindt het gratis studentenevenement Breach '24 plaats, een unieke samenwerking tussen de cultuursector, hbo-instellingen en mbo-scholen in Almere. Tijdens dit evenement wordt ook een bijzonder project officieel afgetrapt; de bouw van het grootste studentenkunstwerk van Almere in het stadshart.

Officiële aftrap
De officiële aftrap van Breach '24 begint om 19.00 uur bij De Nieuwe Bibliotheek. Hasib Moukaddim (directeur Windesheim Almere), Susanne Koenders (directeur Aeres Hogeschool Almere), Judith Veltman, (directeur onderwijs ROC van Flevoland), Danny Louwerse, programmadirecteur Almere Centrum en de culturele jongerenraad reiken de eerste entreebandjes uit aan de studenten die het festival bezoeken.

Vervolgens reist het gezelschap met een groep studenten per festivaltreintje naar de Hospitaalgarage.

Uniek kunstproject
Bij de Hospitaalgarage geven de bestuurders het startschot voor het unieke kunstproject, in opdracht van de gemeente. Kunstenaar Kasper Jongejan heeft hiervoor input opgehaald bij studenten van Hogeschool Windesheim, ROC van Flevoland en Aeres (v)mbo Almere. Alle studenten krijgen tijdens Breach ’24 bovendien de kans hun persoonlijke stempel op het kunstwerk te drukken door hun voetsporen in verf- en graffiti achter te laten. Dit kunstwerk markeert tevens de campus die de komende jaren op deze locatie wordt gebouwd.

Praktische Informatie

Breach wordt mogelijk gemaakt door Hogeschool Windesheim, Aeres Hogeschool Almere en ROC van Flevoland, Gemeente Almere het Cultuurfonds en alle deelnemende culturele organisaties.

Meer informatie over Breach en het volledige programma is te vinden op de website breachfestivalalmere.nl. Volg het Instagram account @breachfestivalalmere om op de hoogte te blijven van alle laatste ontwikkelingen.