ALMERE - Op woensdag 26 mei is het de dag van de stagiair en ook Stad & Natuur laat dit niet stilletjes voorbij gaan! De stagiairs die op dit moment bij Stad & Natuur stage lopen ontvangen allemaal een bedankje. Maar wie loopt er eigenlijk allemaal stage bij Stad & Natuur? En wat voor een stage kun je bij deze groene organisatie doen?

Stad & Natuur is actief op verschillende locaties in Almere die bij uitstek ontzettend geschikt zijn voor stages en praktijkopdrachten. Stad & Natuur ontvangt jaarlijks zo’n 30 stagiairs van verschillende opleidingen en niveaus. Het zijn onder andere meeloopstages en afstudeerstages. Daarnaast zijn er vele leerlingen en studenten die een opdracht doen voor Stad & Natuur. Momenteel zijn er zo’n 50 leerlingen en studenten actief bij Stad & Natuur en in 2019 liep dit op tot ruim 900 op jaarbasis. In 2020 was het vanwege corona wat minder maar toch nog rond de 400.

Denk bijvoorbeeld aan studenten van Aeres MBO die hun stage dierverzorging doen op één van de dierlocaties. Zij leren van de medewerkers dierverzorging over alles dat er komt kijken bij het beroep. Daarnaast zijn er studenten van MBO college Poort met de studierichting evenementenorganisatie die ondersteunen bij het organiseren van evenementen. Ook voor afstudeerders is er plek bij Stad & Natuur. Dit kan op verschillende vlakken gedaan worden. Zo doet een stagiaire momenteel een afstudeerderonderzoek naar de recreatiebehoeften van actieve senioren op Stadslandgoed de Kemphaan.

Ook zijn er vele stagiairs actief bij opdrachten die Stad & Natuur uitvoert voor bijvoorbeeld het project ‘Almere Meet Water’ van de gemeente Almere of studenten van Windesheim die bezig zijn met een ontwerpopdracht voor het maken van een educatief model van een windmolen voor het project Sterk Techniek Onderwijs voor scholen uit het voortgezet onderwijs.

Stad & Natuur is regelmatig op zoek naar stagiairs die graag bezig zijn met natuur, duurzaamheid, dieren en techniek! Kijk voor meer informatie op onze website www.stadennatuur.nl!