ALMERE - Samen met Unibail Rodamco Westfield heeft Stad & Natuur het pand op de Citadel 9 in het centrum van Almere Stad vergroend! De hele etalageruit is nu één grote etalage voor de Almeerse natuur! Je ontdekt er welke bijzondere (stads)dieren je in Almere kunt tegenkomen. Bovendien kun je door de QR-code te scannen een bingokaart downloaden, waarmee je op stadssafari kunt gaan in Almere.

Jochgem van Dijk, accountmanager van Stad & Natuur vertelt: “Toen ik met Unibail Rodamco Westfield in gesprek kwam over deze etalage was ik direct enthousiast. Stad & Natuur wil de inwoners van Almere de natuur in en rond de stad laten beleven. Hoe mooi is het dat we dit nu ook midden in het stadscentrum kunnen doen!’

De etalage is voorzien van een sticker met daarop vijf bijzondere stadsdieren en hun verhaal. Ook worden de passanten opgeroepen mee te doen met het zogenaamde botanisch stoepkrijten. Daarmee ga je op een andere manier kijken naar onkruid en wordt het zelfs in de spotlights gezet als belangrijk voedsel voor insecten.

Stad & Natuur hoopt dat de winkels in het stadscentrum snel weer veilig open kunnen zodat de bezoekers ook kunnen genieten van dit stukje natuur in de stad.