ALMERE - Op zondag 3 oktober viert Stad & Natuur een feestje op kinderboerderijen de Beestenbende in Almere Buiten en Den Uylpark in Almere Stad. In het kader van Dierendag worden de dieren in het zonnetje gezet en zijn er leuke activiteiten voor de bezoekers tussen 12.00 en 16.00 uur.

‘Op 4 oktober is het Dierendag, maar omdat dat op een maandag is en we dan gesloten zijn, vieren we Dierendag op zondag 3 oktober. We gaan dan ook om 12.30 uur ons nieuwe konijnenverblijf openen dat we door middel van crowdfunding en sponsoring bij elkaar hebben gekregen. Wat ook leuk is dat we onze vernieuwde speurtocht Vinny het Varken presenteren en onze jeugdvrijwilligers worden in het zonnetje gezet om 13.00 uur, zij krijgen de groene medaille ’ vertelt Mariska Oostland, beheerder op kinderboerderij Den Uylpark.

Je bent welkom op beide kinderboerderijen welkom tussen 12.00 en 16.00 uur. Om 12.30u, 13.30u, 14.30u en 15.30u geven de dierverzorgers dierenpraatjes. Elk uur leggen ze iets uit over een ander dier. Ook wordt een dierentaart gemaakt met lekkernijen voor de dieren. Er zijn op beide locaties doorlopend workshops van KLEURinCULTUUR. Bij de Beestenbende ga je met Shanna een wandhanger maken met een dier er op. En bij het Den Uylpark maak je een dierenvriendje waarbij je wol vilt om en steen heen. Ook wordt de vernieuwde speurtocht Vinny het Varken op beide kinderboerderijen in gebruik genomen deze dag, die je op eigen gelegenheid kunt doen. En er is een leuke whatsapp-foto actie, waarbij je je eigen foto kunt appen en deze in Dierendagstijl bewerkt terug krijgt. Zowel aan de workshops als de speurtocht kun je voor € 1,50 of 1 strip van Stad & Natuur meedoen deze middag.
Meer informatie over deze activiteiten vind je op www.stadennatuur.nl.