ALMERE - De zomer is eindelijk losgebarsten en Stad & Natuur viert dit op zondag 14 juli met het derde Zandkastelenfestival op het Almeerderstrand. Alle inwoners van Almere, jong en oud, zijn van harte uitgenodigd om een kunstwerk van zand te komen maken. Het mooiste zandbeeld wint een prijs!

Programma


Tussen 12.00 en 16.00 uur is het Almeerderstrand het podium voor alle zandkunstenaars van Almere. De deelnemers krijgen eerst een korte instructie waarin de fijne kneepjes van het vak worden geleerd. Daarna is het tijd om zelf aan de slag te gaan. Er is speciaal beeldenzand en professioneel gereedschap beschikbaar. Wordt het een middeleeuws kasteel, compleet met slotgracht? Of toch liever een vis, schildpad of ander figuur? Laat je creativiteit de vrije loop en wie weet win jij de prijs voor het mooiste zandbeeld.

Praktische informatie

Toegang en deelname aan het festival zijn gratis. Kinderen én volwassenen mogen meedoen. Vooraf reserveren is niet nodig.

Locatie

Stad & Natuur is te vinden bij het gebouw van StrandLAB Almere, naast Strandrestaurant Poortdok. IJmeerdijk 1B, 1309 BA Almere.
Kijk voor meer informatie op www.stadennatuur.nl.