ALMERE - Zondag 6 oktober is een drukke dag op vier locaties van Stad & Natuur. Maar liefst vier feestjes worden er die dag gevierd. Je kunt kiezen uit Dierendag op Kinderboerderij de Beestenbende en Den Uylpark, of het weekend van de Wetenschap bij het Klokhuis of de eerste verjaardag van Nationaal Park Nieuwland met een wetenschappelijk tintje bij het natuurbelevingcentrum de Oostvaarders.

Dierendag
‘Op 4 oktober is het Dierendag, maar omdat dat op en doordeweekse dag is, vieren we op zondag 6 oktober Dierendag op onze Kinderboerderijen in Stedenwijk en de Bouwmeesterbuurt en gaan we onze dieren een dagje in het zonnetje zetten met workshops, kindertheater en natuurlijk het maken van iets lekkers voor de dieren’ vertelt Yves Lodewijks, beheerder op de kinderboerderij. Je bent welkom tussen 12.00 en 16.00 uur.

Weekend van de wetenschap
Heb je niet zoveel met dieren, maar wel met wetenschap? Dan ben je in het Klokhuis in Almere Poort aan het goede adres. Van waterraket maken tot een show over ‘lucht’. Ing. Jacco. G. Luurder komt speciaal voor de dag van de wetenschap naar het Klokhuis met ‘Weet je wat ik zie? Biomimicry!’. Veel technische snufjes zijn namelijk afgekeken uit de natuur. Hij laat je zien welke slimmigheden uit de natuur overgenomen is door de mens. Daarnaast geeft de professor van Mad Science demonstraties over lucht! Ook zijn er diverse workshops met een wetenschappelijk tintje. Deze activiteit duurt van 13.00 tot 16.00 uur.

Verjaardag Nationaal Park
Wie jarig is trakteert! Op zondag 6 oktober is Nationaal Park Nieuw Land 1 jaar oud. Daarnaast is het ook Weekend van de Wetenschap. We pakken flink uit met veel verschillende vogel-activiteiten. Mad Science en de Zeearendwerkgroep komen langs. De Zeearendwerkgroep zal er staan met een informatiestand om te vertellen over hun lopende onderzoek waarbij ‘Juffrouw Jannie’ een GPS-tracker kreeg. Staatsbosbeheer verzorgt daarnaast op deze dag twee roofvogelwandelingen tegen gereduceerd tarief. Mad Science zal langkomen om ons alles te leren over de lucht: Hoe vliegen die vogels eigenlijk? Probeer het zelf uit in de Mad Science Funstation. Wie vouwt de beste Zeearend en overwint hindernisbaan? We sluiten om 16:00 de dag af met een wervelende show over de kracht van lucht. Op zoek naar de superpower van een vacuüm en met een vlammende afsluiting! Ook is er een vogelspeurtocht met qr- codes en een vogelsafari. Hier ben je welkom tussen 11.00 en 17.00 uur.

Meer informatie over deze vier activiteiten vind je op www.stadennatuur.nl.