ALMERE - Op 6 juni viert Stad & Natuur het 10 jarig bestaan van het Klokhuis met een heuse taartbakwedstrijd. Speciaal voor deze feestelijke dag mogen kinderen zich opgeven om deze dag hun lekkerste zelf gebakken taart te komen laten proeven én laten zien aan de deskundige jury!


Wie in een taart woont viert feest, zeker als het om een jubileum gaat! Daarom organiseert Stad & Natuur in het Klokhuis een taartenbakwedstrijd. Maak je een taart net zo roze als het Klokhuis? Kies je voor fruit of juist chocolade? Vertel ons hoe je taart eruit komt te zien en hoe deze ongeveer zal proeven. Misschien wordt jij dan wel uitgenodigd om je taart te komen laten proeven aan onze deskundige jury: Liesbeth Bronkhorst van Stad & Natuur, Suus van de taartenwinkel Taarten van Suus en Soraya Omtzigt van Soraya's Healthy Bakery waar zij glutenvrij en zuivelvrij bakt en van The Veggie Week, een actie om vegetarisch en gezond eten op scholen te promoten.

De winnaar van de bakwedstrijd krijgt een leuke prijs! Samen met Suus bak je de taart op een later moment nog een keer in het Klokhuis terwijl we dit filmen. Het filmpje gaan we uiteraard uiteindelijk posten.

Iedereen tussen 6 en 14 jaar mag een idee voor een unieke taart bedenken, dus helaas voor oude taarten hebben we nu geen ruimte. Heb jij een leuk en vooral lekker idee? Wordt bakken met jou geen beslagveld en bak jij er wel wat van? Teken dan jouw taart en stuur die tekening voor 24 mei op naar winkel@stadennatuur.nl. Vermeld in de mail in het onderwerp ‘Klokhuis Taartenwedstrijd’ en wie weet word jij uitgenodigd om jouw taart te laten proeven door de deskundige jury. In totaal worden er 12 kinderen met hun taart uitgenodigd om deel te nemen aan de taartbakwedstrijd op 6 juni tussen 14-16 uur.

En voor alle meesterbakkers nog een tip van Suus van Taarten van Suus: “Al is je taart misschien iets groot, iets te klein, te groen, klein beetje ingedeukt of wat dan ook vergeet niet dat er 1 belangrijk ingrediënt inzit en dat is liefde. Want de taart is gemaakt met veel liefde!”