ALMERE - Stad & Natuur draagt jaarlijks een flinke kei bij aan het vergroenen van Almere. Donderdag 20 en vrijdag 21 augustus van 10.00 tot 15.00 uur worden er naast de schapenweide van Stad & Natuur (Kemphaanstraat 1) 4000 perenbomen gratis uitgedeeld. Op deze manier draagt Stad & Natuur bij aan een groene en gezonde stad. Ook in het najaar komen er nog uitdeelacties van zowel peren- als appelbomen.

Stichting Nationale Boomfeestdag, Stichting MEERgroen, Caring Farmers en Urgenda hebben de handen ineen geslagen en geven minimaal 1 miljoen bomen gratis weg in Nederland. Zij zien bomen planten als dé oplossing om klimaatverandering te vertragen, de biodiversiteit te herstellen én om burgers een positief handelingsperspectief te bieden. Stad & Natuur heeft in Almere dit project omarmt en deelt 20 en 21 augustus 4000 perenbomen uit en dit najaar nog eens 3000 peren- en appelbomen!

De eerste 2000 fruitbomen zijn in de week van 10 augustus al enthousiast uitgedeeld door de Floriade BV. De bomen vonden gretig aftrek en waren binnen 1,5 dag al vergeven. 20 en 21 augustus is er een nieuw moment voor Almeerders op een prachtige perenbomen van 1,5-2 meter te komen bij Stad & Natuur op Stadslandgoed de Kemphaan, naast Kemphaanstraat 1. Lukt het niet om dan te komen? Gelukkig zijn er nog meer momenten dat Almeerders aan fruitbomen kunnen komen. Naast oa tijdens de appelplukmiddagen op woensdagen eind september op de Kemphaan of tijdens het Oogstfeest op 27 september in het Vroege Vogelbos, beiden georganiseerd door Stad & Natuur. “Tijdens de plukmiddagen en het oogstfeest leren we je hoe je goed kan plukken door middel van een plukstok. Met een zak appels gaan de gezinnen weg en daarnaast mogen ze een eigen boompje meenemen naar huis om ook daar te genieten van extra groen en fruit in de eigen achtertuin!” zo vertelt Joyce Grobben, medewerker programmering van Stad & Natuur. Check www.stadennatuur.nl wanneer deze activiteiten plaatsvinden.

Daarnaast zijn er ook bomen voor scholen gereserveerd, Willemijn Huizenga, medewerker educatie van Stad & Natuur, vertelt waarom ze dit zo belangrijk vindt: “We krijgen al regelmatig verzoeken van scholen die hun schoolplein willen vergroenen. Door middel van het uitdelen van appel- en perenbomen aan het Almeerse primair onderwijs willen we een eerste stap zetten om bij te dragen aan een groen en gezond schoolplein. Ook voor verdere vergroening kunnen scholen bij Stad & Natuur terecht.” Stad & Natuur roept scholen op om een foto te maken van hun schoolplein voor het planten van de bomen en wanneer de bomen geplant zijn.

Kijk voor meer informatie over de bomenactie op https://meerbomen.nu/over-de-actie/