ALMERE - Op verschillende locaties van Stad & Natuur in Almere zijn er activiteiten te doen in de voorjaarsvakantie! Kom dus van je stoel en ga lekker naar buiten!

Het bos in op Stadslandgoed de Kemphaan
Stad & Natuur op de Kemphaan staat de hele vakantie in het teken van takkentwist. Verzamel de mooiste natuur materialen; toffe veren, bijzondere takken, prachtige rietpluimen of iets heel anders. Je gevonden materialen mag je zelf in het natuurkunstwerk weven. De materialen die je nodig hebt kan je verzamelen met de Winterse Wollen Wanten Wandeling speurtocht. Rode wanten hangen in de bomen waarmee de route is uitgezet. De speurtocht kan je dagelijks op eigen gelegenheid doen, koop de speurtocht voor €1,00 via de website van Stad & Natuur. Wil je niet alleen helpen met een community artwork maar wil je ook zelf een eigen takkentwist maken? Op donderdag 21 februari komt Marijke Bolt voor een workshop! Met natuurlijke materialen maak je een eigen weefraam die je vult met verschillende natuurlijke materialen.


Technisch in het Klokhuis
Start je voorjaarsvakantie goed met een workshop shampoo maken! Kom op zondag 17 februari naar de workshop 'Gezond Verzorgd' en leer alles over shampoo. Maak met natuurlijke ingrediënten je eigen shampoo. Van inhoud tot label, je mag alles zelf maken!

Op woensdag 20 februari komt kunstenares Wanda van Koningsveld naar het Klokhuis met een te gekke workshop, namelijk pindaplankjes timmeren! Neem je zelf gezaagde en getimmerde plankje mee naar huis en laat de vogels in je tuin genieten van een heus pindabuffet!

Dieren knuffelen op de kinderboerderijen
Natuurlijk zijn ook Kinderboerderij den Uylpark (Almere Stad) en Kinderboerderij de Beestenbende (Almere Buiten) zijn geopend in de voorjaarsvakantie (behalve op maandag). Kom gezellig langs op de boerderij en maak kennis met de dieren op de boerderij. Heb jij bijvoorbeeld ezel Noortje op de Beestenbende al ontmoet? Of kijk eens hoe vrolijk geitje Anne op Den Uylpark is met jouw bezoek. Op de kinderboerderijen is ook de speurtocht Varken Vinny te doen op eigen gelegenheid.


Kijk voor meer informatie over de locaties, activiteiten en prijzen op onze website www.stadennatuur.nl en reserveer!