ALMERE - Het nieuwe educatieve programma 2022-2023 van Stad & Natuur is uit. Er zijn dit jaar veel nieuwe lessen rondom de thema's natuur, voeding, duurzaamheid en gezondheid. De lessen zijn geschikt voor basisscholen en het speciaal onderwijs.

Het nieuwe jaarprogramma van Stad & Natuur zit boordevol leuke en leerzame activiteiten. Zowel op school – onder begeleiding van een gastdocent of de eigen leerkracht – als op de locaties van Stad & Natuur. Zo kunnen de leerlingen op Stadlandgoed de Kemphaan op ontdekkingstocht in het nieuwe Zintuigenbos, waar al hun zintuigen aan het werk worden gezet. Bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders komen ze van alles te weten over de Oostvaardersplassen en hun bewoners. Op het Almeerderstrand gaan de kinderen samen met een natuurdetective strandjutten en ontdekken ze wat roofdieren eten en hoe ze hun prooi vangen.

Voedseleducatie
Ook zijn er verschillende lessen waarbij kinderen leren waar hun voedsel vandaan komt. Tijdens een excursie naar de boer maken de leerlingen kennis met een akkerbouwbedrijf. In Be(e) Garden, een moestuin in Kruidenwijk, kunnen ze onder begeleiding hun eigen groenten kweken. En met de leskisten over gezonde voeding kunnen docenten in de klas aan de slag met het thema gezonde voeding.

Van Upcycling tot Floriade
Tijdens een expeditie naar het Upcyclecentrum zien de leerlingen met eigen ogen hoe je van afval de mooiste producten kunt maken, en natuurlijk gaan ze ook zelf aan de slag met het thema upcycling. Daarnaast is er een uitgebreid educatief aanbod rondom Floriade Expo 2022, inclusief schoolreisje in de eerste .

Lessen boeken
Maandag 23 mei hebben wethouder Roelie Bosch en directeur/bestuurder van Stad & Natuur Liesbeth Bronkhorst het nieuwe jaarprogramma officieel uitgereikt aan basisschool De Ontdekking. Inmiddels hebben alle Almeerse basisscholen en scholen voor speciaal onderwijs het programma ontvangen en kunnen ze de lessen boeken. Meer informatie is te vinden op www.stadennatuur.nl