ALMERE - Docenten van Stad & Natuur rijden op een opvallende elektrische bakfiets door Almere. Met deze bakfiets reizen zij op een duurzame manier naar scholen en andere locaties om voedsellessen te geven. De ‘groene bakfiets’ is gesponsord door busmaatschappij allGo. Woensdag 3 juli werd de nieuwe bakfiets overhandigd aan Stad & Natuur.

Steeds meer Almeerse scholen doen mee met de voedseleducatie van Stad & Natuur. Hierdoor leren leerlingen over gezond voedsel en ontwikkelen ze waardevolle vaardigheden, zoals verantwoordelijkheid, zorg voor de natuur en bewegen. Naast de voedseleducatie ontwikkelt Stad & Natuur schooltuinen. Met de ‘groene bakfiets’ verplaatsen de docenten van Stad & Natuur zich op een milieuvriendelijke manier door de stad. De bak biedt voldoende ruimte voor al hun materialen.

Samenwerking met lokale bedrijven

De aanschaf van de bakfiets is mogelijk gemaakt door een bijdrage van busmaatschappij allGo, die de ontwikkeling van Almere als groene stad wil versterken en versnellen. Naomi Elshof, marketeer van allGo, zegt hierover: “Dagelijks kiezen duizenden reizigers voor reizen met de bus. Deze duurzame kilometers dragen bij aan een schonere en leefbare stad. We voelen ons verbonden met Almere en kijken op meerdere manieren hoe wij een duurzame bijdrage kunnen leveren aan de stad. Een mooi voorbeeld hiervan is onze samenwerking met Stad & Natuur.” Ook andere lokale bedrijven droegen een steentje bij. Fietsenwinkel Van der Linde Almere sponsorde een GPS-tracker. Daarmee kan de locatie van de bakfiets bij diefstal worden opgespoord. Reclamebureau PubMarket heeft de bakfiets voorzien van een opvallende bestickering. Deze is door Sprankl aangebracht.

Een groene en gezonde toekomst

Met het stadsbrede project ‘Schooltuinieren in Almere’ willen Stad & Natuur en de gemeente Almere zoveel mogelijk Almeerse kinderen bereiken en hen verbinden met hun voedsel, de aarde en elkaar. Schooltuinieren en voedseleducatie vormen de bouwstenen voor een groene en gezonde toekomst.

Kijk voor meer informatie op www.stadennatuur.nl.