ALMERE - Wie graag elke uitdaging op een springkussen aangaat, kan zijn hart ophalen in Almere Haven en Buiten. Op zaterdag 2 juli is er een Springkussenfestival in het winkelcentrum van Almere Haven en de week erna, op woensdag 6 juli, wordt het grootste Springkussenfestival van Flevoland georganiseerd. Met zo’n veertig soorten verschillende springkussens in het winkelcentrum van Almere Buiten wordt dat een bijzonder event.

Albert Sonderman van Jumping Almere vertelt: “Het worden twee superleuke dagen, waarbij wij veel van ons materiaal inzetten. We beginnen dit weekend met een kleurrijk aantal geweldige springkussens in Almere Haven. Daarna, op woensdag 6 juli, pakken we groots uit in Almere Buiten. Daar staan meer dan veertig springkussens op de verschillende pleinen.” In Haven gaat het om stormbanen, klimtorens, springkussens, een interactieve arena en een speed battle op de Brink, bij de Marktgracht, op de Markt, in de Kruisstraat, in de Meerstraat en in de Havenkom.

Het grootste springkussenfestival van Flevoland in Almere Buiten op woensdag 6 juli wordt gehouden op het evenemententerrein, Rio de Janeiroplein, Globeplein, Noordeinde, op het Baltimoreplein bij het hotel, op het Noordeinde en op het plein voor kerkcentrum De Drieklank. Op beide dagen is het publiek van harte welkom tussen 11.00 en 17.00 uur. Toegang is gratis.