ALMERE - De zomervakantie is bij uitstek geschikt om naar buiten te gaan. Almere heeft ontzettend veel mooie (groene) plekken die tijdens de warme zomermaanden voor verkoeling en vertier kunnen zorgen. Stad & Natuur laat gezinnen een aantal van deze plekken graag met kinderen ontdekken door middel van een speurtocht!

Verken met varken Vinny
Op Kinderboerderij de Beestenbende in Almere Buiten en Kinderboerderij den Uylpark in Almere Stad is sinds 2017 een speurtocht ontwikkeld voor gezinnen. “De gezinnen die meedoen aan de speurtocht Varken Vinny komen op plekken die ze nog niet eerder gezien hebben”, aldus Yves Lodewijks, beheerder van Kinderboerderij de Beestenbende van Stad & Natuur. “Wij beseffen ons dat steeds minder kinderen in contact komen met natuur en dieren, een kinderboerderij in de wijk zorgt er voor dat de natuur en dieren dichtbij huis gehaald worden”. Naast een bezoek aan de kinderboerderij maken de kinderen met speurtocht Varken Vinny ook kennis met de dieren die in het park wonen, zoals vlinders en konijnen. Heb je alle antwoorden van de speurtocht goed? Dan kraak jij de code en is er een leuke verrassing!

Speurtocht Lammetje Luit
In het Vroege Vogelbos heeft Stad & Natuur een kudde schapen staan die helpen bij het bestrijden van de reuzenberenklauw. Elk voorjaar worden er tientallen lammetjes geboren, maar hoe gaat dat nu eigenlijk? “Tijdens de speurtocht Lammetje Luit ontdekken de kinderen en hun ouders hoe het leven van een schaap er jaarrond uit ziet” zo vertelt Anita Seele, beheerder van de Schaapskooi in het Vroege Vogelbos. “De speurtocht loopt door het Vroege Vogelbos en laat je de verschillende mooie plekken zien.” Heb je tijdens de speurtocht goed opgelet en de vragen beantwoord? Dan is ook hier een leuke prijs te verdienen!

Speuren met Ula de Uil
De hele zomervakantie staat in het teken van uilen bij Stad & Natuur op Stadslandgoed de Kemphaan. Naast een prachtige doe- en beleefexpo ‘Nachtbrakers, uilen van de wereld’ is er ook een bijpassende speurtocht. Want naast Ula de Uil is leven er nog veel meer nachtdieren op de Kemphaan. “De kinderen gaan op de Kemphaan op zoek naar verschillende nachtdieren. Wist je bijvoorbeeld dat de vos en de bever ook op de Kemphaan leven? Leer hun leefgebied kennen.” aldus Roos van Kesteren, medewerker programmering van Stad & Natuur. De speurtocht kun je op ma-vrij tussen 10-16 uur doen bij Stad & Natuur op de Kemphaan.

Lammetje Luit en Varken Vinny zijn te koop via de website van Stad & Natuur (www.stadennatuur.nl, klik op winkel) of op de locaties zelf. Varken Vinny is m.u.v. maandagen te doen tijdens de openingstijden van de Kinderboerderijen. Lammetje Luit is dagelijks te doen.