ALMERE - Dankzij het nieuwe stadsstrand hebben veel Almeerders het Weerwater herontdekt. In het weekend van 16 en 17 juli wordt dit stukje Almere Centrum officieel omgetoverd tot dé place to be voor liefhebbers van watersporten van alle leeftijden. Tijdens Almere Floats kunnen zij zich uitleven met radarbootjes, aquabubbels, waterglijbanen, vlotten, kano's en zelfs meedoen aan het NK suppen!

Zelf het water op
Er zijn tijdens Almere Floats verschillende manieren om zelf het ruime sop van het Weerwater te kiezen. Er zijn groene elektrische bootjes waarmee met 3 of 4 personen vanaf 12 jaar gratis op het Weerwater kan worden gevaren. Lopen over het water? In de grote aquabubbel krijg je die ervaring door hem al lopend in beweging te zetten. Wie dat met vrienden wil proberen kan zich uitleven in de aquaroller. Voor de kleintjes zijn er leuke radarbootjes waarmee ze peddelend stukjes kunnen varen.

Workshops en clinics
Wie eerst wil oefenen of wie het leuk vindt om ander watersporten te leren, kan meedoen aan verschillende begeleide activiteiten. Leden van studentenroeivereniging Agon geven roeiers-in-spe de beste tips en tricks om deze uitdagende sport onder de knie te krijgen. Sec Survival geeft kanoles waarbij ook wordt geoefend in wat je moet doen als je omslaat. Wie altijd al heeft willen leren duiken moet zeker gaan kijken bij de infostand van Duikvereniging Narwal.

NK Suppen
Hetzelfde weekend is Almere voor de tweede keer host van het Nederlands Kampioenschap Suppen. Deze sport, waarbij men zich staand op een paddleboard met een peddel voortbeweegt, wint steeds meer aan populariteit in Nederland. Sinds enkele jaren wordt er dan ook een NK suppen georganiseerd. Dit bestaat uit drie onderdelen. Twee daarvan, de technical race en de sprintrace worden op zaterdag op het Weerwater georganiseerd en zijn goed te volgen vanaf de kant. Bij de technical race maken deelnemers een kort parcours met verschillende technische oefeningen. Bij de sprintrace gaat het om snelheid waarbij door verschillende rondes de uiteindelijke finalisten en winnaars worden gekozen. Op zondag nemen de deelnemers het op de Noorderplassen tegen elkaar op in de long distance race. Meer informatie over het NK Suppen staat op https://www.almerecentrum.nl/nk-suppen

Ally blijft drijven
Almere heeft twee keer zoveel bruggen als Venetië en overal in de stad kom je water tegen. Waar beter kun je in zo'n stad de zomer vieren dan op het water? Op zondag 17 juli vormt het Weerwater het toneel van een doorvaarfestival onder de noemen Ally Blijft Drijven. Er komt een sloep waarop DJ Remy Sedney en DJ Kai met een afwisselende mix van lounge, house en urban de zwoelste zomerbeats laten horen. In het Weerwater wordt een deel afgezet voor zwemmers die op luchtbedjes of opblaasbare flamingo's, palmbomen of andere zomerse objecten kunnen chillen en genieten van de muziek. Achter de zwemlijn zijn bootjes welkom. Mensen mogen met hun eigen bootjes komen, maar kunnen ook een sloep huren door die van tevoren te reserveren of ter plaatse te regelen. Het belooft een mooi zomers feestje te worden!

Voor kinderen in alle leeftijden
Ook aan kinderen is gedacht. Los van de radarbootjes is er voor hen meer dan genoeg te beleven Op de kant verschijnt een 28-meter lange waterglijbaan waar ze eindeloos vanaf kunnen glijden. Kinderen kunnen ook vlotten bouwen met de mensen van Sec Survival. Op het strand wordt een pierenbadje opgericht waar kleine waterratjes lekker kunnen poedelen, plonzen of zandkastelen kunnen bouwen. Onlosmakelijk verbonden met het water in Flevoland is de bever. Dit bijzondere dier wordt steeds vaker gespot in de omgeving van Almere. Dit weekend komt hij naar Almere Centrum, speciaal voor Nelleke en haar Beverstories waarin alles wordt verteld over dit leuke dier.

Veiligheid
Om deel te mogen nemen aan de activiteiten van Almere Floats is een zwemdiploma verplicht. Er zijn strandwachten aanwezig.

Voor meer informatie over Almere Floats zie https://www.almerecentrum.nl/floats