ALMERE - Afgelopen weekend opende ArtPlayground's nieuwste speelexpo Sankofa - De wereld van Boebalas in Kunstlinie voor publiek. Sankofa is een vrolijk reisverhaal dat met alle kleine bezoekers teruggaat naar de West-Afrikaanse roots. Het toont de mooie plek waar tot slaaf gemaakten vandaan kwamen en verbindt dit met diverse elementen uit de West-Afrikaanse cultuur. Door terug te gaan en te halen wat ooit zonder enige keus achtergelaten is; 'Sankofa'.

Sankofa brengt het boek 'De Boebalas' van Nancy Bosmans - met de vrolijke tekeningen van Lisa van Winsen – letterlijk tot leven: proeven en ruiken in de keuken van oma, samen winkeltje spelen op de markt, verstoppen onder moeders rokken, prachtige Ghanese Adrinkra tekens ontdekken en okra zaadjes planten voor de toekomst. Alle elementen zijn direct verbonden met de thematieken van de Trans-Atlantische slavernij. Zo ontdekken kinderen samen met de altijd goedlachse Boebalas wat ooit was en wat nu nog is.

Stille Wateren
ArtPlayground Sankofa – De wereld van Boebalas is op uitnodiging van Kunstlinie gemaakt als aanvulling op de tentoonstelling 'Stille wateren'. Ouders met jonge kinderen krijgen de ruimte om met hun kinderen te spelen en te praten over verleden en toekomst. ArtPlayground Sankofa en Stille Wateren zijn apart van elkaar te bezoeken.

Openingstijden & tickets reserveren
ArtPlayground Sankofa en Stille Wateren zijn geopend t/m 28 juli, woensdag t/m vrijdag van 11.00 – 17.00 uur. De toegang tot de speelexpo is gratis. Reserveren via kunstlinie.nl/sankofa.