LELYSTAD - Zaterdag 11 mei aanstaande vormen de Oostvaardersplassen en het Hollandse Hout een prachtig decor voor de veertiende editie van de SlooOW Natuurloop. De organisatie van dit inmiddels traditionele hardloopevenement is al jaren in handen van Roparunteam Flevoland De opbrengst van de loop komt geheel ten goede aan de goede doelen van de Roparun.

De start en finish zijn bij Watersportvereniging Het Bovenwater aan de Uilenweg ( naast camping ‘ t Oppertje). Deze vereniging stelt wederom haar faciliteiten beschikbaar zoals de kantine, sanitair en douchegelegenheid.

Het loopfestijn bestaat uit drie onderdelen:
De Kidsrun, een route van 2 km door de Hollandse Hout kinderen van van 7 tot en met 12 jaar. Een uitdaging voor de sportieve jeugd. Start van de Kidsrun is om 9.45 uur en na afloop worden de kids beloond met een medaille en een heerlijk versnapering!

Om 10.15 uur starten de deelnemers aan de Natuurmarathon aan hun prachtige route langs de Oostvaardersplassen.. De Natuurmarathon kan niet alleen als solo loper maar ook als duo of trio in een run-bike-run modus worden volbracht.

Tenslotte klinkt er om 10.30 het startschot voor de recreatieve hardlopers. Zij hebben de keuze uit een route van 5 km of 10 km dwars door het Hollandse Hout.

Inschrijven voor alle afstanden kan via de website www.roparunteamflevoland.nl of ter plekke op de dag zelf.

Deelname aan de kidsrun bedraagt 5 euro. Bij aanmelding via school van tenminste 5 kinderen bedraagt deelname € 2,50 per kind. Deelname aan de recreatieve Natuurloop van 5 en 10 km kost € 7,50 en deelname aan de Natuurmarathon kost € 30 (zowel solo-loper + begeleider of duo). Dit is inclusief een lunch met smaakvolle broodjes van onze hoofdsponsor Pandriks.