ALMERE - Glunderende gezichtjes, een aanraking en zelfs oogcontact. Bijzondere momenten die laten zien dat de kinderen van Kinderbehandelcentrum Zeedauw in Almere genieten. Ieder op zijn eigen manier. Sinterklaas en vier Pieten hebben de zes groepen bezocht en cadeaus en pepernoten uitgedeeld.

Spannend
De kinderen bij Zeedauw hebben een verstandelijke en/of lichamelijk beperking, vaak in combinatie met problemen op het gebied van ontwikkeling en gedrag. Een bezoek van Sinterklaas is voor veel kinderen spannend en voor de kinderen van Zeedauw helemaal. Maar ze waren goed voorbereid, het hele centrum was mooi versierd en helemaal in Sinterklaas sfeer.

Dichtbij
Voor alle kinderen, in leeftijd variërend van 2 tot 10 jaar, had Sinterklaas een pakje meegenomen. Sommige kinderen durfden Sinterklaas wel een handje te geven. Andere kinderen deden dat liever samen met de juf. De pakjes werden gelijk uitgepakt om mee te spelen: knuffelen met een grote beer, rammelen met grote rammelaars, muziek maken op de piano, bouwen met blokken, DVD kijken en puzzelen. De kinderen waren blij en lieten dat ieder op hun eigen manier zien.

KBC Zeedauw
Het Kinderbehandelcentrum (KBC) is een van de specialistische hulpvormen van jeugdhulporganisatie Vitree. In deze kinderbehandelcentra biedt Vitree een behandelomgeving in Flevoland voor kinderen met een (ernstige) ontwikkelingsachterstand en/of verstandelijke en meervoudige beperking. Alles staat in het teken van het stimuleren van de ontwikkeling. Om zo de overstap naar het (speciaal) onderwijs of een andere vorm van dagbehandeling mogelijk te maken.

Betrokken ondernemers
Het Sinterklaasbezoek is georganiseerd door Goodwill. Deze organisatie zet zich al meer dan 25 jaar in voor kinderen in een Medisch Kinderdagverblijf (MKD). Onder het motto “geef kleur aan elk kind” vindt elke maand een Goodwill Day plaats: een dagje uit of nieuw speelgoed speciaal voor het MKD. Dit en ook het Sinterklaasbezoek wordt mogelijk gemaakt door betrokken ondernemers.