ALMERE - Hier ziet u een overzicht van de vele mogelijkheden om te shoppen in Almere.

Stadshart Almere
Stadshart Almere is groot en veelzijdig. Niet minder dan vierhonderd winkeliers hebben zich in dit winkelcentrum gevestigd. Naast de bekende namen zitten er ook wat kleinere en verrassende winkels tussen. Op de website van Stadshart Almere is een overzichtelijke plattegrond te vinden met daarop alle winkels en parkeergarages. Het overdekte gedeelte van StadsHart Almere wordt 'Citymall' genoemd.

Klik hier voor meer informatie over het centrum van Almere.

Citymall
Citymall is het grootste winkelcentrum in Almere. Het winkelcentrum heeft zo’n 120 winkels, groot en klein en is opgebouwd in een zeer bijzondere architectuur (van Rem Koolhaas). De winkels hebben ruime openingstijden en door het grote aanbod en diversiteit maakt winkelen in de Citymall uiterst ontspannen en prettig. Daarnaast vind u hier ook een uitgebreide bibliotheek, een schitterende schouwburg en kunstcentrum ‘de Kunstlinie’. Je kunt in dit winkelcentrum voor werkelijk alles terecht en naast de vele winkels kunt u er ook heerlijk eten of gewoon even genieten op een terras.

Parkeren kunt u rondom het centrum of in de parkeergarage.

Klik hier voor meer informatie.

Winkelcentrum DoeMere en BuitenMere
In de wijk Almere Buiten treft u op het Globeplein Winkelcentrum Doemere. Hier kunt u uitstekend winkelen, wonen, en recreëren maar kunt u ook terecht voor fijn eten en drinken. Ook voor eventueel kinderopvang kunt u hier terecht en zelfs als u wilt bowlen of rollerskaten is dat mogelijk. Iedere eerste zondag van de maand zijn de winkels in het centrum van Almere Buiten geopend en elke donderdag is er van negen tot vier uur in de middag een leuke markt met de meeste leuke producten en aanbiedingen.

Door het hele jaar heen worden hier ook leuke evenementen gehouden als de sinterklaasoptocht, kerstmarkten, Halloween en diverse markten.

Klik hier voor meer informatie over het winkelcentrum buitenmere.

Winkelcentrum Muziekwijk
Last but not least. Winkelcentrum Almere Muziekwijk ligt pal naast het gelijknamige NS station, en is een gezellig centrum met 15 winkels zoals speciaalzaken, horeca, supermarkt, kapper, printshop, telefoonwinkel, videoland en opticien. U kunt hier 2 uur gratis parkeren (gebruik parkeerschijf verplicht!). Het winkelcentrum is voorzien van een camera systeem voor uw en onze veiligheid.

Klik hier voor meer informatie over winkelcentrum Muziekwijk.

Markten
Natuurlijk kunt u ook gezellige markten bezoeken. Er is vier keer per week een markt in Almere te bezoeken. Elke woensdag en zaterdag vindt er een markt plaats in het centrum van Almere. Deze markt is dan ook gelijk de grootste markt van Almere en wordt ook wel de weekmarkt genoemd. Daarnaast is er elke donderdag een markt in Almere Buiten en elke vrijdag een markt in Almere Haven. Deze zijn wel kleinschaliger dan de weekmarkt van Almere Centrum. Op alle markten in Almere zijn ontzettend veel verschillende producten te koop. Daarnaast worden er vaak leuke activiteiten georganiseerd.

De locaties en openingstijden
Zowel de woensdag markt als de zaterdag markt zijn beide te vinden in het centrum, op het Stadhuisplein en –promenade. De markt in het centrum is te bezoeken vanaf 09:00 tot 16:00 uur. De markt op donderdag vindt plaats in Almere Buiten op het Globeplein en het Rio de Janeiroplein. De markt in Almere Haven is elke vrijdag te vinden op Brink en Markt. Beide markten beginnen om 09:00 tot 14:00 uur.

De locaties zijn goed te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer. Veel Almeerders bezoeken de markt lopend of met de fiets. Twijfel niet langer en kom ook gezellig op bezoek bij een markt in Almere.